Si bo Klemen Slakonja upal osmešiti Erdogana?

Foto: epa/Youtube

Klemen Slakonja je postal svetovna zvezda, potem ko je na spletu objavil videoposnetek, na katerem oponaša Vladimirja Putina. Napovedal je, da bosta naslednja na vrsti Donald Trump in Angela Merkel. Ali si bo drznil oponašati tudi turškega predsednika Erdogana, pa bomo še videli.

Klemen Slakonja je z oponašanjem Vladimirja Putina navdušil tako domačo kot svetovno javnost. O njem je poročal celo BBC, kjer so med drugim zapisali, da so mnenja gledalcev precej različna. Večina se jih je sicer ob Putinovem petju prijetno nasmejala, medtem ko so se našli tudi zagreti podporniki ruskega predsednika, ki so komiku napovedali maščevanje.

Spomnimo. Nemška kanclerka Angela Merkel je odobrila kazenski pregon nemškega komika Jana Böhmermanna, ki je v svoji satirični oddaji žalil turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Zahtevo za pregon komika je vložil sam Erdogan, sklicujoč se na nemški zakon, ki prepoveduje žaljenje tujih državnikov.

Naslednja na tapeti bosta Donald Trump in Angela Merkel
Ali se bo Slakonja lotil tudi Erdogana, za zdaj ni znano. Je pa obljubil, da bosta naslednji njegovi žrtvi Donald Trump in Angela Merkel, je poročal portal MMC. Videospot o Putinu je sicer nastajal leto in pol. “Vse, odkar sem videl, kakšen učinek je imel na YouTubu videospot, v katerem sem oponašal Slavoja Žižka. Takrat mi je prišlo na misel, da bi lahko delal imitacije svetovno znanih osebnosti v obliki parodičnih videospotov z originalno glasbo v angleščini,” je pojasnil Slakonja.

N. K.