Škof Glavan v božični poslanici: “Po celi zemlji vsem ljudem mir bodi!”

Foto: Nova24TV

Objavljamo besedilo božične poslanice Slovenske škofovske konference, ki jo je pripravil predsednik SŠK in novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

 


Dragi bratje in sestre, prijatelji in vsi ljudje dobre volje, ki praznujete božične praznike!

Sveta božična noč je vedno lepa in vznemirljiva. V tej noči se spominjamo in upam, da tudi doživljamo velik dogodek, po katerem večina narodov šteje leta in zgodovino sveta.

“Po celi zemlji vsem ljudem mir bodi!” je pesnik Prešeren v Krstu pri Savici povzel to betlehemsko oznanilo, ki so ga peli angeli ob Jezusovem prihodu in nadaljeval z mislijo, ki iz Božiča izhaja, da “smo očeta enega sinovi, ljudje vsi bratje, bratje vsi narodi, da ljubit mor’mo se, prav uk njegovi.”

To je najmočnejše božično sporočilo. Večni nevidni Sin Božji se je učlovečil zaradi vsakega od nas. Na svet, obremenjen s krivicami, z grehom, s prepiri, spopadi in z vojnami je enkrat za vselej prišla Ljubezen, Resnica, Pravičnost in Svetost. Odrešenik je prišel v neznatno judovsko mesto Betlehem, v hlev, a njegovega rojstva večina ni opazila.

Dragi bratje in sestre! Božič nas hoče napolniti z upanjem. Jezus je prišel v najdaljši noči in ko je tema najbolj moreča. Že to sporočilo je zgovorno; nobena tema v življenju ni tako črna in nobena noč tako dolga, da je ne bi premagala luč Božje ljubezni, ki nam jo prinaša betlehemsko Dete v jaslicah. Naj nas vodi k luči in dobroti. Naj nam da novih moči za duhovne vzpone in premagovanje sil teme v nas samih in okrog nas.

Vsem doma in po svetu, posebno pa bolnikom in tistim, ki božiča iz različnih razlogov ne doživljate kot osrečujoče radosti življenja, želim v družinskem krogu želim miru in sreče, v novem letu pa zdravja in Božjega blagoslova, da bi vse dni novega leta v srcu nosili zavest in vero, da nam je Bog blizu in nas ljubi.

M. P.

 • pajot

  Komunistov ne maram….

 • tarantela

  Po celi zemlji mir, le na tem portalu špetir…

  • pajot

   No,no …po celi zemlji…he,he,he…tudi v Turčiji,kenede?

 • Unikatna

  Pri mnogih prispevkih je polno komentarjev, pod to poslanico pa samo 2…čudno :)

  • AlojzZ

   Sedaj pet. Očitno je, da hočemo FIGHT!

 • Janez Novak

  Ob tem, ko v Evropi za božične praznike mendrajo ljudi s tovornjaki, je božična poslanica navadno norčevanje iz ljudi. Ob vseh zločinih, ki so jih migranti zakrivili v Evropi, pa globalistični papež pere migrantom noge in govoriči, da čaka dan, ko v Evropi ne bo več zločin biti migrant. Res: Strašna slepota je človeka! Ali pa pokvarjenost!

  • Olga

   +++++++++++

 • Iza Demos

  Tale nevidni sin Božji je en velik revež, saj ne ve kje so se mu zgubile: Ljubezen, Resnica, Pravičnost in Svetost. In dokler jih ne najde in jih sam udejanja bo težko svoje ovčice prepričal da je Bog blizu in da jih ljubi.

  Do takrat pa se bomo ljudje še naprej sovražili, kregali, pobijali in hlastali po tujem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!