fbpx

Skrivnostni Bermudski trikotnik – kje boste jedli, prespali in se igrali?

slikovni vir: http://www.istockphoto.com/photo/bermuda-coast-line-gm618462176-107621551

V Bermudskem okrožju je skoraj vedno toplo – čudovite plaže, pesek, zgodovina in preprostost otočja bodo očarali tudi najbolj zahtevne. Ste radovedni in si želite konec tedna preživeti v bližini zloglasnega Bermudskega trikotnika?

Bermuda je manjši otok v velikosti 20,6 m². Subtropsko podnebje (po)skrbi, da je vreme dokaj ugodno, če seveda odštejemo vlago v zraku. Otok se nahaja 700 kilometrov vzhodno od New Yorka in 1000 kilometrov severno od Karibov.

Rožnate plaže
Najboljši izkoriščen čas na Bermudi je zagotovo čas, ki ga boste preživeli v ali ob vodi; otok namreč ponuja čudovite plaže, od najbolj znane rožnate Horseshoe pa vse do temnejših odtenkov, v katere je obarvana “tobačna” plaža.

Če se želite izogniti gneči, za skrivne kotičke ali poti vprašajte domačine – otok jih namreč ponuja kar nekaj! Ne pozabite si izposoditi čolna, da boste otok lahko opazovali od daleč.

“To moram videti!”
Tako imenovana “must see” je zagotovo simpatična parfumerija na otoku; Lili Bermuda, ki nepretrgoma deluje že od leta 1928. Vse dišave, ki jih ponujajo, so narejene na otoku.

Dodatni napotki …
Dobro je vedeti, da otok ne ponuja avtomobilov za izposojo – na voljo so le taksiji. Namesto taksijev si za nemoteno raziskovanje otoka lahko vseeno izposodite skuterje; če ste seveda pripravljeni vsaj malce seči v žepe. Na Bermudskem otočju vreme ni posebej hladno; a če želite izkoristiti kar največ sonca, bo najboljši termin za potovanje med majem in oktobrom.

Kaj pa denar? Bermudski dolarji so praktično enaki kot ameriški. Domačini sprejmejo oboje, prav tako nimajo težav s plačilnimi karticami.

S. E.