fbpx

Slakonja dobil zlatega pokrovitelja, zato bo lahko snemal Donalda Trumpa

Klemnu Slakonji je 22 dni pred zadanim rokom uspelo zbrati denar za snemanje videospota o Donaldu Trumpu. Slakonja se je po video parodiji na ruskega predsednika Vladimirja Putina, s katero je uspel na spletu, a jo je produkcijsko financiral sam, denar za snemanje videospota o Trumpu odločil zbrati na platformi za množično financiranje Adrifund.

Igralec in voditelj je s pomočjo prve slovenske platforme za množično financiranje denar za svoj novi podvig začel zbirati na začetku meseca. Pri tem si je zadal, da bo 10.000 evrov zbral v 36 dneh, a mu je to uspelo veliko prej. Zastavljeni znesek, s katerim bi lahko pokril osnovne stroške produkcije novega spota, je že presegel, saj je zbral že 12.648 evrov.

“Dobili smo prvega zlatega pokrovitelja in tako skupaj uspeli preseči osnovni cilj! Hvala vsem, ki me podpirate, Donald Trump bo,” je na Facebooku zapisal Slakonja in dodal, da s svojim prispevkom do izteka roka še vedno vsak lahko postane del zgodbe. Z zbranim denarjem namerava nadaljevati svoj projekt #TheMockingbirdman, v katerem bo imitiral slavne ljudi.

Putinov video že 6 milijonov ogledov
Video Putin, Putout, ki je nemudoma postal internetna uspešnica, a ga je v celoti financiral iz lastnih prihrankov, je na YouTubu objavil februarja. Osnovnih stroškov priprave videospota mu niso povrnili niti masovni ogledi. Kot je povedal na novinarski konferenci ob začetku akcije zbiranja denarja, je mislil, da bodo milijoni ogledov prepričali kakšnega sponzorja, a se to ni zgodilo, verjetno tudi zaradi političnih vsebin, ki se jih loteva.

Trumpov video si bodo oboževalci na portalu Youtube zdaj zagotovo lahko ogledali že 18. julija. V nadaljevanju pa si Slakonja, kot je napovedal, želi imitirati še Angelo Merkel ter nekatere popzvezdnike in športnike.

M. P., STA