fbpx

Slovenski košarkarji podirajo rekorde gledanosti – toliko jih je tekmo v živo spremljalo ob treh zjutraj!

Luka Dončić in Luado Mo. (Foto: Epa)

Slovenski košarkarji so ob koncu četrtfinalne tekme proti Nemčiji v sredo ponoči pred televizijske zaslone prikovali več kot 190.000 gledalcev, kar je rekord v času nočne gledanosti v zgodovini Slovenije. Polfinale proti Franciji bo Slovenija odigrala v četrtek, 5.8.2021 ob 13.uri.

Slovenski košarkarski reprezentanti so pravi magnet za slovensko javnost. Četrtfinale proti Nemčiji so odigrali ob tretji uri zjutraj. Po podatkih iz raziskave AGB Nielsen Media Research je v povprečju celotno tekmo v živo spremljalo 7,2 odstotka oziroma 137.600 gledalcev. Ta številka je z uporabo zamika čez dan narasla na 10,2 odstotka oziroma 194.000 gledalcev, starejših od 4. leta starosti.

Pri gledanju v živo je ob koncu tekme število gledalcev doseglo celo 10,1 odstotka oziroma 192.500 posameznikov. To je rekordna številka za nočno gledanje (kamor sodi časovni pas od 2.00 do 6.00). Izjemen je bil tudi delež gledalcev, kar 81 odstotkov ljudi, ki so v času tekme spremljali televizijo, je gledalo prav četrtfinalno tekmo. Kar 24.000 različnih uporabnikov pa si je tekmo v živo ogledalo prek naše spletne strani, kar je prav tako izjemna številka.

Zoran Dragič, najboljši strelec slovenske reprezentance proti Nemčiji v četrtfinalu olimpijskega košarkarskega turnirja v Tokiju. (Foto: Epa)

Luka Perš