fbpx

Smrtonosni ugriz pasjega mladička: Oče 6-letne punčke ob celo roko zaradi smrtonosne sepse

Foto: iStock

Oče je izgubil roko vse do ramen, potem ko ga je ugriznil, po njegovih besedah zgolj oplazil z zobmi, njegov hišni ljubljenček – mladiček zlatega prinašalca. Vendar pa je dobil smrtonosno sepso, ker mu zdravniki niso postavili pravočasno prave diagnoze.

Bančni delavec in oče enega otroka, 40-letni Michael Cole, iz Christchurcha, je izgubil celotno desno roko, potem ko se je v njej razvila smrtonosna oblika sepse po ugrizu pasjega mladička. Sepsa je znana kot tihi ubijalec, za svoj plen pa si je očitno izbrala Michaela, ki rani sprva, ko ga je novembra lani ugriznil zlati prinašalec Harley, ni namenjal veliko pozornosti. A to je bila napaka, saj ga je kasneje čakalo kar šest operacij, poleg tega so ga zdravniki že odpisali, češ da “nima nobene možnosti za preživetje”. Vendar pa je preživel, a plačal visoko ceno – zdravniki so mu morali pod ramo amputirati roko.

Foto: Facebook

Invalid za celo življenje
Michael je prepričan, da gre v tem primeru za zdravniško napako, saj mu niso pravočasno postavili prave diagnoze. Cole, ki ima 6-letno hčerko Ello, je povedal: “Vse se je razvilo iz majhnega nenamernega ugriza, ko je naš kužek želel vzeti malo hrane iz krožnika, in je po nesreči zagrabil mojo roko. Zdaj sem invalid za celo življenje.” O tem je povedal tudi svoji 43-letni ženi Ffyoni, ki je nemudoma poklicala zdravnika, saj je videla, da mu je roka otekla, ves čas od ugriza pa je občutil rahlo slabost, vendar so ženo odpravili, da ni nič hudega in da mož ne potrebuje niti antibiotikov. Pet ur kasneje je klicala na urgentno zdravstveno pomoč, ti so poslali reševalce, ki so mu diagnosticirali sepso, piše Daily Mail.

Ganljivo sporočilo njegove žene
Za piko na i pa ima Cole še sladkorno bolezen in bolezen imunskega sistema. V bolnišnici v Dorsetu je zaradi sepse preživel dva tedna. Ko je praznoval 40. rojstni dan, je njegova žena na Facebooku zapisala: “Srečen 40. rojstni dan! Rekli so mi, da mu ne bo uspelo iti čez 39, ampak tukaj je, nazaj na nogah in močan. Ella in jaz te ljubiva, kot je veliko nebo.”

Marjanca Scheicher