Smučarska šampionka z belih strmin v – politiko

Foto: Twitter

Janica Kostelić bo postala namestnica ministra za šport. 33-letna smučarska legenda je s tem številne politike sicer presenetila, saj se nikoli prej ni želela vključevati v dejavnosti, ki niso bile neposredno povezane s smučanjem. 

Na takšen posel je pristala, ker želi po zaključeni športni karieri tudi na druge načine doprinesti hrvaškemu športu, še posebej pri mladih. “V zadnjih letih so me mnogi spraševali, zakaj se v šport ne vključim na tak način in tako na druge prenesem svoje izkušnje,” je Kostelićeva pojasnila za Večernji list.

Ob tem je izrazila upanje, da bo imela veliko podporo javnosti ter da bo Hrvaški in športu imela možnost vrniti tisto, kar sta šport in njena država storila zanjo.

Podpirata jo tudi brat in oče
Smučarsko šampionko je pri odhodu v politiko podprl tudi brat Ivica. “Janica je dolgo razmišljala, ali naj sprejme takšno ponudbo, saj je to povsem nov teren zanjo,” je povedal smučar. Ob tem je dodal, da je Janica navajena na red in resno delo, zato je pričakovati, da bo to prenesla tudi v politiko. Podpira jo tudi oče, ki je izpostavil, da je marljiva in inteligentna, kar bo pripomoglo k izpolnjevanju njenih obljub. Po njegovem so jo izbrali, ker predstavlja pomembno športno ime na Hrvaškem.

Veliko sreče ji želi tudi NBA igralec
“Moram priznati, da sem presenečen, katera imena vse so se pojavljala. Jaz sem na eni točki izpadel iz nadaljnje zgodbe, ker sem ugotovil, da gredo stvari povsem v napačno smer,” pa je odločitev Kostelićeve komentiral NBA igralec Dino Rađa, ki je tudi sam kandidiral za to mesto. Vseeno pa je poudaril, da Janici želi veliko sreče, saj jo bo po njegovem v takem okolju potrebovala, poroča Večernji list.

N. K.