fbpx

Snoopy na Hollywoodskem pločniku slavnih

Foto: epa

Odslej ima tudi priljubljeni stripovski junak Snoopy svojo zvezdo na znamenitem hollywoodskem pločniku slavnih.

Na hollywoodskem pločniku slavnih je nedavno dobil svojo zvezdo tudi Snoopy, pasji junak, ki je poleg Charlija Browna zaslovel v stripovski seriji “Peanuts (Oreščki)“. Nahaja se tik poleg zvezde avtorja stripa Charlesa M. Schulza, ki jo je dobil leta 1996, štiri leta pred smrtjo.

Po poročanju nemške televizije ZDF je Snoopyja nominirala filmska družba 20th Century Fox: v teh dneh namreč v ameriške kinematografe prihaja nov risani film o Snoopyju “Peanuts“. Zanj je scenarij napisal Craig Schulz, sin Charlesa M. Schulza, in je tudi njegov producent.

Priznanje pa je kajpada povezano tudi s financami: vsaka zvezda prinese v blagajno tamkajšnje trgovinske zbornice, ki upravlja s spomenikom, 30 tisoč dolarjev, od tega del sredstev namenijo za vzdrževanje, popravila in slavnostno otvoritev. Snoopy sploh ni prvi risani junak, ki je dobil tovrstno priznanje – svojo zvezdo imata med drugim tudi Miki Miška in Jaka Racman. Večino predlogov ob premierah filmov ali okroglih jubilejih podajo filmske družbe ali “feni”. Komisija, ki jo sestavlja pet članov, vsako leto junija med okoli 300 predlogi izbere 30 tistih, ki bodo prejeli zvezdo.

Nekatera slavna imena manjkajo
Na znamenitem pločniku, ki vsako leto privabi okoli 10 milijonov turistov, manjkajo nekatera vidnejša imena iz filmskega sveta. Robert Redford ni bil še nikoli nominiran, Clint Eastwood je bil sicer izbran, a ga to ni zanimalo.

T. P.