fbpx

Ali bo Rossi nastopil na zadnji dirki sezone?

Valentino Rossi

Valentino Rossi, slavni “doktor”, je takoj po dirki v Sepangu dejal, da bo še razmislil, ali bo sploh nastopil na zadnji dirki sezone. “Moram še videti, ali bom sploh šel v Valencio. V tem trenutku res ne vem,” je takrat dejal Rossi, očitno v afektu.

Navdušenci nad motociklizmom so bili na veliki nagradi Malezije priča odlični vožnji Pedrose, a si tega verjetno ne bo nihče zapomnil. V spominu bo ostal spopad med Rossijem in Marquezom, ki se je končal z odstopom slednjega in kaznovanjem Rossija. Italijan bo zaradi tega zelo težko osvojil nov naslov svetovnega prvaka in od tod izvira tudi njegovo obotavljanje glede nastopa na zadnji dirki sezone.

Pred kratkim se je oglasil športni šef Yamahe, ki je zagotovil, da bo Valentino na naslednji dirki zagotovo nastopil. »Valentino bo v Valencii zaradi vsega skupaj nastopil še bolj motiviran in še vedno ima sedem točk prednosti,« je povedal Jarvis za La Gazzetta dello Sport.

“The Doctor” bo na dirki verjetno res nastopil. Čez dva tedna pa bomo videli, ali se bo na tekmi kljub majhnim možnostim za uspeh res pojavil motivirani Rossi.

Če Rossi nastopi, ohrani vsaj matematične možnosti za uspeh. Če ne nastopi, so njegove možnosti za osvojitev zgodovinskega devetega naslova enake nič. V primeru Lorenzovega odstopa oziroma če se Marquez in Pedrosa uvrstita na prvi dve mesti, Rossi pa vsaj na četrto, je zmaga v končnem seštevku še vedno lahko njegova.

Ž. K.