fbpx

Ana Drev izjemna druga na veleslalomu za Zlato lisico

Ana Drev (levo) je na 52. Zlati lisici prišla do svojih drugih stopničk v karieri (foto: epa).

Slovenske zimske pravljice danes kar ni konec. Po trojni zmagi slovenskih skakalcev in drugem mestu Boštjana Klineta na smuku je Ana Drev na domači tekmi za Zlato lisico osvojila drugo mesto. Izjemen uspeh Drevove je s tretjim mestom dopolnila Katarina Lavtar, ki je končala na zanjo odličnem 17. mestu.

Ana Drev nadaljuje odlične predstave v veleslalomu. Po drugem mestu v Flachauu je Drevova tokrat uspeh ponovila na domačem terenu. 30-letna smučarka je v drugi vožnji napadla s šestega mesta in prišla do izenačenja svojega najboljšega rezultata v karieri. To so šele druge stopničke za Ano Drev in že 21. slovenske na Zlati lisici.

Drevova tokrat po prvi vožnji ni vodila
V Lienzu in Flachauu je naša najboljša veleslalomistka po prvem teku vodila, tokrat pa je z ugodno štartno številko 8 prišla na 6. mesto. Zaostanek Slovenjgradčanke za vodilno po prvem teku Evo-Mario Brem je bil precejšen (+1.30). Tudi za tretjeuvrščeno Laro Gut (+0.77) in drugo Viktorio Regensburg (+0.93) je naša smučarka zaostajala precej, a je v drugo odpeljala odlično in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo. Drevovo je do konca prehitela le Regensburgova.

Drevova zadovoljna s svojim nastopom
Ana Drev je po svojem prvem nastopu dejala, da je bila s svojim nastopom zadovoljna, čeprav je poudarila, da je imela na progi kar nekaj težav, saj ji je v spodnjem delu vseskozi treslo smuči, kar ji je motilo ritem smučanja. Dobro je v prvi vožnji nastopila tudi Katarina Lavtar (23), ki je v drugi vožnji pridobila še šest mest ter tako dopolnila uspešen dan na Pohorju. Ilka Štuhec in Maruša Ferk sta bili prepočasni za drugo vožnjo, Meta Hrovat je odstopila, Tina Robnik pa se je poškodovala že na ogrevanju, tako da na tekmi ni nastopila.

Jutri ob 9.30 je na sporedu še slalom.

R. V.