fbpx

Ana Drev v drugi vožnji veleslalomske preizkušnje odstopila

Ana Drev (Foto: STA)

Slovenska smučarka Ana Drev je v drugi vožnji veleslalomske preizkušnje v avstrijskem Lienzu odstopila. Pred odstopom je bila po prvi vožnji prva. Zmagovalka preizkušnje je Švicarka Lara Gut, ki je po prvi vožnji za Drevovo zaostajala za dve stotinki. Drugo mesto je zasedla Tina Weirather , tretja je prišla v cilj Viktoria Rebensburg . 

Drevova je v prvi vožnji štartala s štartno številko 11 in brez napake prehitela vse tekmice. Vodstvo je ubranila tudi po nastopu prve jakostne skupine, nato pa je v drugi vožnji nesrečno odstopila. Da je Drevova res v dobri formi, je pokazala že na prejšnjem veleslalomu v francoskem Courchevelu, ko je zasedla sedmo mesto. V skupnem seštevku točk svetovnega pokala vodi Švicarka Lara Gut pred Vonnovo, v veleslalomskem seštevku točk pa vodi Bremova pred Gutovo.

V finalu je nastopila še ena Slovenka
Po veleslalomski progi so se spustile še tri slovenske tekmovalke: Katarina Lavtar, ki je s štartno številko 33 prišla na rob trideseterice in ujela finalno vožnjo, a na koncu ostala brez točk, Tina Robnik je odstopila, komaj 17-letna Meta Hrovat, ki je prvič nastopila v svetovnem pokalu, pa je za 16 stotink zgrešila drugo vožnjo in se uvrstila na 35. mesto.

Jutri sledi še slalomska preizkušnja.

M. P., STA