fbpx

Anamarija Lampič in Eva Urevc pritekli zgodovinsko ekipno zmago na Švedskem!

Anamarija Lampič in Eva Urevc. (Foto: Sports info)

Smučarski tekačici Eva Urevc in Anamarija Lampič sta zmagali na ekipni sprinterski tekmi za svetovni pokal v Ulricehamnu na Švedskem za največji uspeh doslej. Decembra lani sta bili v Dresdnu tretji. Drugi sta bili zmagovalka sobotnega sprinta Maja Dahlqvist in najboljša sprinterka prejšnje sezone Linn Svahn, Švedinji sta zaostali 18 stotink.

Slovenija je zopet doživela zelo lep športni uspeh. Po petkovi dvojni skakalni zmagi Nike Križnar in Eme Klinec, sta slovenski tekačici teka na smučeh, Eva Urevc in Anamarija Lampič zmagali na ekipni sprinterski tekmi za svetovni pokal na Švedskem. Lampičeva potrjuje odlično tekaško formo, saj v zadnjih dveh sezonah na vrhu v disciplini šprinta teka na smučeh.

Eva Urevc in Anamarija Lampič sta večji del finala tekli na tretjem oziroma četrtem mestu. V zadnji krog je blizu vstopilo še vedno sedem štafet, ki so imele možnosti vsaj za zmagovalni oder.

Anamarija Lampič (Foto: epa)

V zadnjih metrih so bile v igri za zmago le še štiri, Lampičeva pa je imela največ moči, izjemno Švedinjo Linn Svahn je ugnala za 21 stotink, Švicarko Nadine Fähndrich za 28, Američanko Jessie Diggins pa za 34 stotink so poročali na RTV Slovenija. Obema tekmovalkama iskreno čestitamo.

Eva Urevc (Foto: epa)

Luka Perš