fbpx

Andraž Šporar v Baslu že buri duhove

S to objavo je Andraž Šporar nekoliko razburil navijače Basla (foto: Instagram/@andraz.sporar)

Andraž Šporar je že sprožil prvi plaz kritik na svoj račun. Novopečeni napadalec Basla je namreč na Instagramu objavil vsebino, ki predvsem navijačem Basla ni bila najbolj všeč. V Ljubljani priljubljeni “Špoki” je prvo prvenstveno tekmo v Švici zaradi poškodbe sicer izpustil.

Najdražji slovenski nogometaš, ki je iz Prve lige TS prestopil v tujino, priložnosti, da bi zaigral v dresu Basla na uradni tekmi, vsaj zaenkrat še ni dobil. Zato pa si je priboril mesto v švicarskemu tabloidu Blick, ki ga je vzel pod drobnogled zaradi nakupovanja v mestu, kjer domujejo največji rivali Basla.

Odšel po nakupih k največjim rivalom in razhudil navijače
Andraž Šporar si je v četrtek privoščil veliko neumnost, ki jo bo težko popravil. Na prost dan se je namreč odpravil po nakupih v nekoliko oddaljeni Zürich. To početje mladega napadalca morda ne bi povzročilo takšnega razburjenja, če na Instagram profilu ne bi objavil svoje slike iz Züricha ter dodal pripis “#denar #lahko #kupi #srečo”, kasneje je ta napis seveda umaknil. Zagotovo sta v ospredju dve stvari, ki sta razburili navijače Basla: v prvi vrsti gre tu za izpostavljanje denarja, nato pa seveda še lokacija, kjer je bila fotografija posneta. Šporar očitno še ni vedel, kakšno rivalstvo obstaja med Baslom in Zürichom, sicer ta slika zagotovo ne bi pristala na spletu. Nekateri posamezniki so mu pod komentarje seveda napisali, da je v napačnem mestu ter da ljudje v Baslu sovražijo Zürich. Švicarski tabloid je to novico seveda objavil in pripisal, da bo Šporar v nedeljo zagotovo spoznal, kakšno rivalstvo vlada med mestoma.

Šporar poškodovan, Basel do zmage
S 17 zadetki najboljši strelec Prve lige je v zimskem prestopnem roku za rekordno vsoto prestopil k švicarskemu večkratnemu državnemu prvaku Baslu, kjer pa ta konec tedna, ko se je začel drugi del prvenstva v Švici, Andraž Šporar ni zaigral. Po besedah trenerja Ursa Fischerja naj bi se pri Baslu odločili, da slovenski napadalec zaradi vnetja stopala izpusti prvo tekmo, ki jo je Basel proti Luzernu zanesljivo dobil s 3 : 0. Če bo šlo vse po načrtih, naj bi bil Šporar nared za nedeljski veliki derbi z Grasshoppersom. Morda bi bila to lahko celo odločilna tekma v prvenstvu, saj ima Basel pred nedeljskim nasprotnikom že 12 točk prednosti. To je samo ena izmed dveh izjemno pomembnih tekem Basla, ki bo v četrtek potem gostoval še v Franciji pri Saint-Étiennu v Ligi Evropa. Težko je pričakovati, da bo Šporar v nedeljo tekmo začel od začetka, saj ima pri Baslu v napadu hudo konkurenco, ki jo predstavljata predvsem mladi talentirani Breel Embolo in najboljši strelec prvenstva s 13 zadetki Marc Janko.

G. V.