fbpx

Andreja Klepač in Katarina Srebotnik ‘pomalicali’ sestri Williams

Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta zanesljivo premagali sestri Williams (na sliki). Foto: epa

Slovenska dvojica Andreja Klepač – Katarina Srebotnik je v prvem krogu WTA turnirja v Rimu poskrbela za imeniten dosežek. Naši tenisačici sta brez težav premagali sestri Williams in se z odmevno zmago uvrstili v drugi krog turnirja. 

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta gladko – s 6 : 1 in 7 : 5 – premagali Sereno in Venus Williams ter tako dosegli eno izmed najbolj odmevnih zmag, odkar igrata skupaj. V drugem krogu slovenski par čakata Čehinja Lucie Šafářová in Američanka Bethanie Lynn Mattek-Sands, ki sta bili v drugi krog uvrščeni neposredno.

Zmaga za malico
Naši najboljši igralki v dvojicah sta se na začetku letošnjega leta odločili, da bosta skupaj igrali v dvojicah, zdaj pa sta dosegli najbolj odmevno zmago in premagali sestri Williams – in to na kakšen način! V prvem nizu ni manjkalo veliko, da bi Slovenki slovitima Američankama ‘zavezali kravato’, a sta se sestri Williams nekako rešili, v drugem nizu pa sta sloviti sestri nato vendarle nudili nekaj več odpora, a za kaj več kot dostojno izgubljen drugi niz ni bilo dovolj.

R. V.