fbpx

Angleška nogometna zveza prekinila dolgoletno tradicijo s šampanjcem, da ne bi užalili muslimanov!

Takšnim trenutkom zaradi muslimanov na britanskih igriščih ne bomo več priča (Foto: Facebook)

Kot čestitko po zmagi je angleška nogometna zveza dolga leta po tekmah v garderobe zmagovalcev nameščala šampanjec, a zdaj bodo to tradicijo opustili, da ne bi z njo užalili muslimanskih igralcev. Ti namreč v skladu s halal dieto ne uživajo prepovedanih oz. haram sestavin, med drugim alkohola!

Angleška nogometna zveza je dolga leta kot darilo zmagovalni ekipi po tekmi v garderobi pustila šampanjec, a zdaj bodo to tradicijo opustili, da “ne bi užalili igralcev, katerih versko prepričanje prepoveduje uporabo alkohola”. Jasno, gre še za eno podrejanje muslimanski kulturi, ti namreč v skladu s svojo halal dieto ne uživajo določenih izdelkov, kot so alkohol in svinjina, prav tako pa morajo biti živali zaklane po posebno kruti metodi, da bi bilo meso skladno z njihovimi standardi. V luči nebrzdanih masovnih migracij muslimanov se vse več halal izdelkov pojavlja po vsej Evropi.

Bizarno: šampanjec bodo nadomestili z otroškim brezalkoholnim šampanjcem?!
Kot še poroča portal Voice of Europe so se odločili šampanjec nadomestiti, in sicer kar z “brezalkoholnim substitutom za šampanjec”, pri čemer gre po vsej verjetnosti za pijačo, ki je Slovencem znana kot otroški šampanjec, s katerim otroci ob pričakovanju novega leta lahko nazdravijo s starši, steklenice pa so pogosto opremljene z risanimi junaki, kot sta Tom in Jerry.

Foto: Facebook

Francoski muslimanski igralec znorel, ko ga je bavarski kolega po zmagi polil s pivom
Pred časom je pozornost vzbudil tudi incident, ko je francoski igralec Franck Ribery, ki se je v islam spreobrnil leta 2002, popolnoma znorel po tem, ko ga je po zmagi leta 2013 moštveni kolega polil s pivom. Igralec je divje tekal, medtem ko so ostali uživali alkohol na zelenici.

Franck Ribery (Foto: Facebook)

J. Ž.