fbpx

Anna Fenninger se vrača …

Foto: Epa

Avstrijska smučarka Anna Fenninger je napovedala, da se bo smučarski karavani svetovnega pokala alpskih smučark pridružila povsem na začetku prihodnje sezone, na veleslalomski premieri leta 2016 v Söldnu. Kot je dejala za avstrijske medije, rehabilitacija po operaciji raztrganih desnih kolenskih vezi poteka po načrtih.

Dvakratni dobitnici velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v letih 2015 in 2014 se je na pripravah na novo sezono pripetila nesreča. Poškodba je bila tako huda, da se je morala posloviti od obrambe naslova, ne da bi nastopila na eni tekmi, potrebna je bila takojšnja operacija na kliniki v Innsbrucku, po kateri je hodila le s pomočjo bergel.

Hiti počasi
“Danes je bil prvi dan, ko se nisem prebudila z mislijo na poškodbo,” je dejala Fenningerjeva, ki se je s pozitivnimi mislimi udeležila pokroviteljskih obveznosti na Dunaju. Šestindvajsetletna šampionka je za največji uspeh označila trenutek, ko ni več potrebovala bergel: “Od takrat dalje vem, da mi bo lažje. Seveda pa se držim pravila ‘hiti počasi’, z majhnimi koraki se počasi vzpenjam proti končnemu cilju.”

Poškodba in operacija ter mirovanje so vrhunski tekmovalki pobrali kar nekaj mišične mase: “Zdaj me čaka vnovična naporna krepitev mišic, saj je zelo težko pridobiti nazaj tisto, kar je bilo izgubljeno. Lahki trening z utežmi ter vaje v vodi sta trenutno na mojem programu rehabilitacije.”

B. O., STA