fbpx

Anže Kopitar bo nastopil na olimpijskih kvalifikacijah

Kopitar bo Sloveniji pomagal na kvalifikacijskem turnirju za OI leta 2018 (foto: twitter).

Anže Kopitar se je pred dnevi vrnil v Slovenijo in sedaj že na tradicionalni tiskovni konferenci po vrnitvi iz Severne Amerike povedal marsikaj zanimivega. Letošnja sezona v Ligi NHL se je za Kopija in njegove soigralce končala že po prvem krogu končnice, pa čeprav bi si želel igrati vse do sredine junija in se boriti za Stanleyev pokal. Za njim je zelo pestra in naporna sezona v vseh pogledih. Nič drugačno pa seveda ne bo tudi njegovo poletje v Sloveniji, saj je pred njim ogromno obveznosti. Potrdil je tudi, da bo pred začetkom prihodnje sezone nastopil za Slovenijo v kvalifikacijah za olimpijske igre.

Anže Kopitar, daleč najuspešnejši slovenski hokejist, se je vrnil v domovino, kjer ga čaka nekaj oddiha, a hkrati tudi sedaj že tradicionalne obveznosti med poletnim bivanjem v Sloveniji.

Nastop na kvalifikacijah za OI z njegove strani ni vprašljiv
Ob koncu poletja slovenske hokejiste čakajo kvalifikacije za olimpijske igre, ki bodo leta 2018 v Južni Koreji. Slovenija se bo tja želela uvrstiti še drugič zapored, še kako prijetni pa so spomini na zgodovinsko pravljico slovenskega hokeja, ki se je dogajala pred dvema letoma v Sočiju, ko je Slovenija tudi s pomočjo Anžeta Kopitarja presenetila. Kvalifikacije bodo potekale v Belorusiji v Minsku, kamor bo po vsej verjetnosti odpotoval tudi Kopitar. “Minsk je potrjen z moje strani. Upam, da bo zdaj vse potekalo tako, kot mora. Normalno je, da grem igrat, vedno sem rekel, da zelo rad igram za reprezentanco. Kvalifikacije za olimpijske igre so velika stvar.” Bojazni, da Kopitar ne bi zaigral na kvalifikacijskem turnirju, ni. “Kar delamo med poletjem, je naša stvar. Če bo prišlo do kakšnih zapletov, ne bomo vedeli do zadnjega.” Kopitar je s klubom o tem že govoril in ne pričakuje večjih zapletov “Usedel sem se s trenerji in z generalnim menedžerjem in jim predstavil načrt. Uskladili smo se, zato glede tega ne pričakujem nobenih problemov,” je navijače razveselil Kopitar.

Svetovni pokal: “Gre za najboljši hokejski turnir na svetu”
Kopitar se bo kot eden izmed najboljših hokejistov na svetu udeležil tudi svetovnega pokala v Kanadi, kjer bo predstavljal Evropo, tam pa bodo večinoma nastopili samo hokejisti iz najmočnejše lige NHL“Svetovni pokal bo nekaj posebnega. Če pogledamo s stališča igralcev, bo to celo najmočnejši turnir na svetu. Boljši od olimpijskih iger, tam bo 95 odstotkov igralcev iz NHL, česar na OI ni. Zanimiv bo tudi koncept naše evropske ekipe. Nekaterim morda ne ustrezata takšen format ter način tekmovanja in morda se ga zaradi tega ne bodo udeležili. Sam pa sem mnenja, da večjega motiva za igralce ni, saj gre za najboljši hokejski turnir na svetu,” je zaključil Anže Kopitar.

G. V.