fbpx

Anže Kopitar in druščina zmleli in ponižali Boston

Anže Kopitar se je s soigralci veselil visoke zmage nad Bostonom (foto: epa).

Hokejisti Los Angeles Kingsov so danes na gostovanju premagali Boston in svoje nasprotnike dobesedno ponižali pred njihovimi domačimi gledalci z zmago 9 : 2. Zvezdnik Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce in je svojim soigralcem pustil, da si nekoliko popravijo statistiko. Prispeval je zgolj podajo pri sedmem zadetku LA Kingsov.

Pred Kralji je bila na sporedu izjemno težka preizkušnja, saj so se odpravili na gostovanje k izredno zahtevnemu nasprotniku v Boston, vendar domači hokejisti v TD Gardnu danes niso imeli ravno svojega večera in so z 9 prejetimi zadetki močno razočarali svoje gledalce.

Vodstvo Bostona razjezilo Kingse
Hokejisti Bostona so na domačih tleh sicer prišli do vodstva preko Marchanda v 6. minuti srečanja. Kar pa je samo dodatno razjezilo Kingse, ki so v celotni tekmi na gol nasprotnika ustrelil kar 57-krat in še pred koncem tretjine prišli do vodstva. Kingsi so v manj kot minuti in pol preobrnili rezultat v svojo korist. Carter in Gaborik sta bila strelca, slednji je zadel 16 sekund pred koncem. Druga tretjina je v vseh pogledih pripadla Kingsom, ki so nadigrali Boston s 4 zadetki. Najprej je v 23. minuti zadel Andreoff, potem sta v razmaku 33 sekund zadela še Doughty in King. Pod 6. zadetek pa se je vpisal Lewis. Zadnja tretjina je bila ob vodstvu 6 : 1 za Kingse zgolj še formalnost, vendar gostje vseeno niso popuščali. 7. zadetek je proti svojemu nekdanjemu klubu zabil Milan Lucic, ki je za Boston igral osem sezon in tam tudi osvojil Stanleyjev pokal. Lani poleti se je preselil k Los Angelesu. Podajo pri 7. zadetku je prispeval Anže KopitarRandall je kot zadnji mož pri Bostonu dosegel zadetek na tekmi. Schenn in Brown pa sta Kingsom zagotovila visoko zmago in še kako boleč poraz za Boston.

G. V.