fbpx

Anže Kopitar s Kingsi na pragu izpada iz končnice

Kopitar je proti San Joseju dosegel svojo tretjo točko v končnici kar pa ni bilo dovolj za zmago (foto: facebook).

San Jose Sharksi so z današnjo zmago na rob izpada pahnili Los Angeles Kingse, ki v prvem krogu končnice sedaj zaostajajo že s 3 : 1. Za napredovanja bodo potrebovali velik čudež kot pred dvema letoma, a je bila takrat igra Kraljev veliko boljša kot pa v letošnji končnici. Po zmagi v gosteh so tokrat izgubili s 3 : 2. 

San Jose je bil znova boljši nasprotnik, do vseh treh zadetkov so prišli z igralcem več na ledu in bili v tem pogledu igre 75-odstotni. Kingsom je v zadnjih minutah skorajda uspel povratek. Kopitar je prispeval podajo in dosegel še tretjo točko v končnici.

San Jose LA Kings  – 3 : 1
3 : 2 (0 : 0, 2 : 0, 1 : 2)
Burns 23., Pavelski 30., Marleau 42.; Lewis 43., Schenn 47. (Kopitar).

Igra Kraljev tudi na četrti tekmi končnice ni bila na pravem nivoju. Že prva tretjina je nakazovala to, da se bo ponovila zgodba s prvih dveh tekem, ko so Sharksi na ledu prevladovali. V prvih 20-ih minutah je Jonathan Quick še uspel odbiti vse napade, vendar je kaj hitro klonil v drugi tretjini. Znova je bil eden izmed boljših pri Kingsih – obranil je namreč 24 strelov. Klonil je v 23. minuti, ko je San Jose prvič izkoristil igralca več na ledu. Brent Burns je zadel za domače vodstvo. Los Angeles je imel takoj priložnost za izenačenje, vendar ni izkoristil dveh izključitev domačih. Takoj je sledila kazen, še drugo je izkoristil San Jose, Joe Pavelski – drugi najboljši strelec končnice – je bil učinkovit. Tudi zadnja tretjina se je za goste začela klavrno. San Jose je namreč potreboval samo šest sekund, da je še tretjič izkoristil igralca več na ledu, Patrick Marleau je pahnil Kralje v izgubljen položaj. Šele nato so se gostje prebudili in v samo štirih minutah zabili dva zadetka. Trevor Lewis je dosegel prvi zadetek, drugega pa tudi po podaji Kopitarja Luke Schenn. Sharksi so uspeli odbiti vse napade gostov in jim niso dovolili, da bi v zaključku prišli do podaljškov.

Rezultat tretje tekme:

San Jose – LA Kings  – 2 : 1
1 : 2 (1 : 1, 0 : 0, 0 : 0, 0 : 1)
Thornton 1.; Kopitar 9., Pearson 64.

Rezultat druge tekme:

LA Kings – San Jose – 0 : 2
1 : 2 (0 : 1, 0 : 1, 1 : 0)
Lecavalier 55.; Pavelski 4.,Couture 29.

Rezultat prve tekme:

LA Kings – San Jose – 0 : 1
3 : 4 (1 : 1, 2 : 2, 0 : 1)
Muzzin 3., Carter 28. (podaja Kopitar), Lewis 38.; Pavelski 7. 41., Burns 27., Hertl 38.

Pari končnice:

Vzhod:
Washington – Philadelphia 3 : 1
Pittsburgh – NY Rangers 2: 1
Tampa Bay – Detroit 3: 1
Florida – NY Islanders 2: 2

Zahod:
Dallas – Minnesota 3 : 1
ST. Louis – Chicago 3 : 1
Los Angeles  – San Jose (Anže Kopitar) 1 : 3
Anaheim – Nashville 1 : 2

V končnici igrajo ekipe na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

G. V.