Anže Kopitar spet zrežiral zmago

Anže Kopitar je že pri 40 točkah (foto: facebook).

Še ena imenitna predstava Anžeta Kopitarja, ki je z dvema podajama za zadetek pomagal zrežirati novo zmago LA Kingsov. Kralji so tokrat premagali Dallas in tako uspešno hitijo proti prvemu mestu v Zahodni konferenci lige NHL.

Anže Kopitar nadaljuje s svojimi odličnimi predstavami. Naš najboljši hokejist vseh časov, ki je v soboto postal 3. najbolje plačani hokejist v NHL, je z 2 asistencama Kraljem pomagal do 9. zmage na zadnjih 12 tekmah.

Kopitar že pri 40 točkah
Dallas je sicer tekmo začel bolje in v 4. minuti povedel preko Alesa Hemskyja, toda v 14. minuti so Kingsi izenačili z zadetkom Vincenta Lecavikerja. Nato pa je sledil izjemno razburljiv zaključek prve tretjine. Najprej je Anže Kopitar v zadnji minuti prve tretjine podal Drewu Doughtyju, ki je zadel za vodstvo z 2 : 1, a je slabe pol minute kasneje Cody Earkin rezultat na srečanju še drugič poravnal. V drugi tretjini ni bilo golov, v zadnji pa je priljubljeni Kopi v 47. minuti podal Milanu Lucicu, ki je poskrbel za 23. zmago Kingsov v letošnji sezoni. Impresivna je tudi statistika Anžeta Kopitarja, saj je na 44 tekmah letošnje sezone zbral že 40 točk.

R. V.