fbpx

Barcelona osvojila svetovno klubsko prvenstvo

Neymar in Messi se veselita prvega zadetka (foto EPA).

Barcelona je postala novi svetovni klubski prvak. Katalonci v finalu niso dovolili presenečenja in so argentinski River Plate brez težav odpravili s 3 : 0. Evropski prvaki iz Španije so tokrat s svojo rušilno močjo premagali južnoameriške prvake, ki tokrat niso imeli pravih možnosti.

Barcelona je tako kot v polfinalu tudi v finalu  slavila s 3 : 0 in brez večjih težav postala novi svetovni klubski prvak. Katalonci so na svetovnem vrhu tako nasledili Real Madrid in še tretjič v svoji zgodovini dvignili lovoriko najboljšega kluba na svetu. Iz Yokohame se tako vračajo z lovoriko, ki so jo nazadnje osvojili leta 2011, ko je bilo prvenstvo prav tako na Japonskem.

Napadalni trio za novo lovoriko
Potem ko je v četrtek od napadalne trojke zaigral samo Suarez, so danes iz napada začeli vsi trije – (MSN) Messi-Neymar-Suarez. Lionel Messi je načel mrežo Argentincev v 36. minuti po podaji Neymarja. Po prvem polčasu je za River Plate še ostalo nekaj upanja, vendar je vse upe že v 49. minuti razblinil Suarez, ki je lepo unovčil podajo Busquetsa. Končni rezultat je s svojim petim zadetkom na tem prvenstvu postavil Luiz Suarez, ki je po podaji Neymarja z glavo premagal Barovera. Barcelona bi ahko zmagala še z višjo prednostjo, vendar se je nekajkrat dobro izkazal argentinski vratar Barovero.

Na tekmi za 3. mesto so nogometaši Sanfrecceja iz Hirošime z 2 : 1 premagali kitajski Guagzhou Evergrande.

G. V.