fbpx

Bayern v klub pripeljal prvi dve zveneči okrepitvi

Renato Sanches in Mats Hummels sta postala nova nogometaša Bayerna (foto: twitter).

Za Bavarci je odličen dan, saj so v enem dnevu podpisali pogodbo z dvema novima nogometašema in tako še pred koncem sezone v klub pripeljali pomembni in obetavni okrepitvi. Prvi je Renato Sanches, talentirani portugalski vezist, ki si ga je želelo pol Evrope, drugi pa je Mats Hummels, sicer dosedanji nogometaš velikega tekmeca Bayerna, Borussie iz Dortmunda. 

Že tako ali tako močna ekipa Bayerna si je za prihodnjo sezono tako zagotovila dve novi zveneči okrepitvi. Novi trener Carlo Ancelotti bo imel na razpolago zelo širok nabor samih zvezdnikov, ki jih bo prevzel po Pepu Guardioli.

Dobili to, kar je želelo pol Evrope
Renato Sanches je komaj 18-letni nogometaš, ki je letos navduševal v dresu Benfice. Mladega vezista, ki ogromno obeta, so želeli praktično vsi veliki klubi, najbolj zagret za njegove usluge pa je bil predvsem Manchester United, ki se je moral danes obrisati pod nosom. Sanches je danes podpisal petletno pogodbo z Bayernom, na račun trenutno vodilne ekipe portugalskega prvenstva pa bo kapnilo vsaj 35 milijonov evrov. Druga današnja okrepitev Bayerna pa je osrednji branilec Mats Hummels, ki se vrača tja, kjer je svojo nogometno pot tudi začel. 28-letni branilec je sedem let nosil rumeni dres Borussie iz Dortmunda, sedaj pa se je odločil za odhod k velikemu tekmecu, s čimer postal tretji nogometaš, ki se je odločil za takšen prestop.

G. V.