Bayern zadnja ovira za Jana Oblaka in Atletico pred finalom!

Polfinalni pari Lige Prvakov (foto: UEFA).

V Nyonu sta bila izžrebana polfinalna para Lige prvakov. Atletico Madrid Jana Oblaka se bo pomeril z Bayernom. Na drugi tekmi pa se bosta pomerila Real Madrid in Manchester City. Znana sta tudi oba polfinalna para Evropske lige.

Po Barceloni je še edini slovenski predstavnik v Ligi Prvakov dobil novega težkega nasprotnika, zadnja ovira pred Atleticom je namreč nemški velikan Bayern.

Razpoloženi napad proti fantastičnemu vratarju
Atletico Madrid se je znašel pred novo težko nalogo, saj mu je žreb namenil Bayern. Bavarci so ekipa, ki imajo izjemno učinkovit napad in so izjemno suvereni. Ekipa z Janom Oblakom na čelu je proti Barceloni pokazala srce in znova navdušila, s podobnim pristopom bo predvsem na Vicente Calderonu težko tudi Bavarcem, ekipi se bosta v svoji zgodovini pomerili prvič. Drugi polfinalni par nam prinaša obračun Real Madrida in Manchester Citya, v vlogi favorita so zagotovo galaktiki, ki pa so proti Wolfsburgu prejeli poučno lekcijo, predvsem na prvi tekmi, da v izločilnih bojih ni lahkih nasprotnikov. Ekipi sta se pomerili že v sezoni 12/13, videli pa smo en remi in zmago belega baleta.

Polfinalna para Lige prvakov:

Manchester City – Real Madrid
Atletico Madrid – Bayern

Prve tekme četrtfinala bodo 26. in 27. aprila, povratne pa teden dni kasneje, in sicer 3. in 4. maja. Finale bo 28. maja na San Siru.

Polfinalna para Evropske lige:

Šahtar – Sevilla
Villarreal – Liverpool

G. V.