Benitez ni več trener Reala. Na klop sedel Zidane

Zinedine Zidane je novi trener Reala (foto: epa).

Vendarle je konec potrpljenja z Rafaelom Benitezom. Po remiju proti Valenciji se je vodstvo kluba odločilo, da s Špancem prekine pogodbo in na njegovo mesto postavi nekdanjega zvezdnika kluba, Francoza Zinedina Zidana.

Čeprav je preživel debakel z Barcelono, pa Rafael Benitez ni preživel remija proti svojemu nekdanjemu klubu. Za 55-letnega stratega je bil usoden nedeljski remi proti Valenciji. Dolgo časa pričakovani trener Reala je tako postal nekdanji zvezdnik belega baleta Zinedine Zidane.

Bilo je zgolj vprašanje časa za Beniteza
Po visokem porazu proti Barceloni z 0 : 4, je bilo zgolj vprašanje časa, kdaj bo Benitez moral zapustiti klop Reala. Čeprav je imel dolgo časa podporo v predsedniku Florentinu Perezu, pa je temu dokončno prekipelo po nedeljskem remiju proti Valenciji. Španski trener je bil v Realu že od samega začetka nepriljubljen tako med igralci kot tudi gledalci.

Bilo je zgolj vprašanje časa za Zidana
Francoski mojster nogometa, ki je bil v dresu Reala med letoma 2001 in 2006, je bil že nekajkrat glavni kandidat za prevzem vloge trenerja pri kraljevem klubu. Priljubljeni ‘Zizou’ je bil že vse od leta 2011 del strokovnega štaba. Najprej je bil svetovalec predsednika Pereza, nato je bil pomočnik prejšnjemu trenerju Carlo Ancelottiju, zadnjo sezono in pol pa je bil trener druge ekipe Real Madrida. 43-letni Francoz bo že danes vodil svoj prvi trening, v soboto pa bo debitiral še na tekmi, ko na stadion Santiago Bernabeu prihaja Deportivo iz La Corune.

R. V.