fbpx

Benitez ostaja trener Reala! Odhaja Ronaldo?

Rafael Benitez ostaja trener Reala (foto: epa).

Predsednik Reala Florentino Perez je na pravkar končani novinarski konferenci sporočil: “Rafael Benitez ostaja trener.” Pojavlja se vprašanje, ali to pomeni, da bo klub zapustil prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Predsednik Reala je danes popoldne sklical izredno novinarsko konferenco in zdelo se je, da se bo trener Rafael Benitez poslovil od klopi belega baleta. Večerna novinarska konferenca je postregla z nekoliko nepričakovanim scenarijem, saj 55-letni Španec ostaja na klopi galaktikov.

Benitezu zaupa le še predsednik
Benitezu so po sobotnem porazu na El Clasicu, ki ga je Barcelona sredi Madrida dobila z 0 : 4, navijači že mahali z belimi robčki. Toda predsednik Reala ni uslišal navijačev. “Rafael Benitez ostaja trener Reala. Ima našo polno podporo in zaupanje,” je na današnji novinarski konferenci dejal Perez. Se je pa predsednik navijačem opravičil za slabo predstavo na El Clasicu.

Igralci se iz Beniteza norčujejo
Španski strateg pa ni nepriljubljen le pri navijačih, tudi igralci so mu že zdavnaj obrnili hrbet. Španski mediji so se namreč razpisali, da imajo Ronaldo & Co. za Beniteza sarkastičen vzdevek – pravijo mu “številka 10“, in sicer zato, ker kot igralec ni imel omembe vredne kariere. Španec kljub vsesplošni nepriljubljenosti ostaja na trenerskem stolčku Reala.

Morda vas zanima tudi: Ronaldo dal predsedniku ultimat: “Jaz ali trener!”

Ronaldov ultimat neizpolnjen
Zanimivo bo videti, kaj na vse skupaj poreče prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki naj bi takoj po sobotnem porazu proti Barceloni od predsednika Pereza zahteval, da naj odpusti Beniteza. Portugalec naj bi šel celo tako daleč, da je postavil ultimat: “Jaz ali trener!” Zdaj je jasno, da se je predsednik Perez odločil za trenerja. Ali to pomeni, da Ronaldo odhaja? Pogodba z Realom ga sicer veže do leta 2018, toda PSG in Manchester United sta že potrdila zanimanje za Portugalčeve usluge.

R. V.