fbpx

Blagoslovljeni Blessing Eleke o tem, zakaj daruje denar

Blessing Chibuike Eleke (foto: NK Olimpija).

“Bless you Blessing,” je o nekdanjem nogometašu Gorice – zdaj članu Olimpije – na Facebook profilu zapisal direktor Doma upokojencev Gorica Bojan Stante, ki je javnosti posredoval dobrodelno zgodbo mladega nigerijskega nogometaša, ki je v goriški dom upokojencev večkrat prinesel denar za starejše.

Direktor doma je svojo izkušnjo z nekdanjim nogometašem Gorice delil z javnostjo v želji, da “podeli drobno gesto prijaznega mladeniča”. Blessing Eleke je pozimi sicer postal najdražji nogometaš, ki je kadarkoli prestopil iz enega v drug slovenski klub.

V dom upokojencev prinašal bankovce za 50 evrov
Nogometaš Olimpije in eden najboljših strelcev v prvi slovenski nogometni ligi je v času bivanja v Novi Gorici večkrat obiskal dom upokojencev in za ljudi, ki tam bivajo, prinesel denar rekoč: “To je za vaše ljudi.” Direktor Doma upokojencev Nova Gorica je o tem pisal na Facebooku, kar je pritegnilo pozornost medijev. Na koncu zapisa se je direktor doma Bojan Stante besedno poigral z imenom nigerijskega nogometaša, ki v angleščini pomeni “blagosloviti” in zapisal “Blagoslovljen bodi Blessing.”

Zapis direktorja Doma upokojencev Nova Gorica Bojana Stanteta o tem kako je Blessing Eleke podarjal denar (foto: PrtSc/facebook).

Zapis direktorja Doma upokojencev Nova Gorica Bojana Stanteta o tem, kako je Blessing Eleke podarjal denar (foto: PrtSc/Facebook).

Eleke za Novo24tv: “Tega sem se naučil od mame in očeta.”
Blessing Chibuike Eleke, ki je v spomladanskem delu prvenstva dosegel 12 zadetkov in je drugi strelec prvenstva, je znan po tem, da je zelo veren, skromen in pošten. “Vsak mora živeti svoje življenje. Tega sem se naučil od mame in očeta. Vedno smo radi dali tistim, ki niso imeli. To počnem še zdaj. Ljudje ne razumejo, da moraš v tem življenju dajati, ne le sprejemati. Ne moreš obdržati denarja zase, ampak ga moraš dati tistim, ki ga nimajo. Če imaš, moraš dati – tako je življenje za vse. To bom počel še naprej,” je za Novo24tv povedal Nigerijec.

Blessing Chibuike Eleke bo prvo uradno tekmo v dresu Olimpije odigral čez dobra dva tedna, ko se začne spomladanski del prvenstva (foto: Facebook)

Blessing Chibuike Eleke bo prvo uradno tekmo v dresu Olimpije odigral čez dobra dva tedna, ko se začne spomladanski del prvenstva (foto: Facebook).

Kako prekleto nam primanjkuje dobrega
Danes se je še enkrat oglasil tudi direktor Doma upokojencev Nova Gorica Bojan Stante in zapisal, da z objavo dobrodelnosti ni želel promocije doma ali posebnega poudarjanja, da je to storil znan nogometaš, ampak je dejal, da je zapis nastal “z željo podeliti drobno gesto prijaznega mladeniča”, in poudaril, da “vsa medijska pozornost o tem zapisu kaže na dejstvo, kako prekleto nam primanjkuje dobrega”. Kako prekleto prav ima!

Današnji zapis direktorja Doma upokojencev Nova Gorica o tem zakaj je v javnost spravil zgodbo in o tem kako prekleto nam primanjkuje dobrega (foto: PrtSc/facebook)

Današnji zapis direktorja Doma upokojencev Nova Gorica o tem, zakaj je v javnost spravil zgodbo, in o tem, kako prekleto nam primanjkuje dobrega (foto: PrtSc/fFcebook).

Rok Virag