fbpx

Bo Kopitar v kratkem postal kapetan LA Kingsov?

Anže Kopitar bi v prihodnji sezoni lahko postal novi kapetan Kingsov (foto: twitter).

Prvi center Los Angeles Kingsov Anže Kopitar bo še lep čas igral v mestu angelov, saj je med  s Kingsi  med letošnjo sezono podpisal osemletno pogodbo, vredno 80 milijonov evrov. Kljub vsemu še naprej ostaja preprost in posvečen svojemu delu. V prihodnji sezoni pa bi lahko postal tudi kapetan ekipe, saj je dosedanji kapetan ostal brez črke C na dresu.

Obveznosti za Kopitarja se bodo v poletju vrstile ena za drugo. Čez dober mesec dni bo namreč na sporedu Hokejska akademija Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja, ki se bo odvijala na Bledu. Na urniku je tudi poslovilna tekma legende slovenskega hokeja Tomaža Razingarja, ne smemo pozabiti niti na golf turnir ter seveda že včeraj omenjene kvalifikacije za olimpijske igre in pa svetovnega pokala.

Tudi če postane kapetan, bo ostal takšen, kot je
Kopitar, ki sicer nosi številko 11 na hrbtu, je imel na prsih še črko A, kar pomeni, da je bil eden izmed dveh pomočnikov kapetana. V prihodnje bi se tudi to lahko spremenilo, saj so Kingsi trenutno brez kapetana. “Slišal sem, da je potrjeno, da trenutno nimamo kapetana”, je dejal Kopitar, ki teh novic očitno ni bil najbolj vesel. “Novica me je presenetila in bilo mi je hudo, saj nam je kot vodja pomagal prilesti do vrha. Osem let je bil kapetan in je v tem času dobro opravljal svoje naloge. Vedno, ko nekomu vzamejo kapetansko črko, mora biti tistemu zelo težko pri srcu, kar je razumljivo.” Ob tem pa so se že začela namigovanja, da bi lahko ravno Kopitar postal novi kapetan moštva. “Tudi če se bo to spremenilo in če bom dobil črko C, ne vidim nič takšnega v tem. Do sem sem prišel tak, kot sem. Da bi kaj spreminjal, tako ali drugače nima smisla. Moj pravi značaj se je do zdaj že videl in če se bodo odločili zame, vedo, kaj bodo dobili. Ne bom igral klovna v garderobi, ne bom se drl in zmerjal. Ker to nisem jaz,” je dejal morda bodoči kapetan LA Kingsov.

Podpis nove pogodbe se je vlekel, a se je izplačalo
Anže Kopitar je med sezono podpisal novo večletno pogodbo s Kingsi, vse skupaj pa se je nekoliko zavleklo, čeprav si Kopitar tega seveda ni želel. “Ni skrivnost, da se je vse skupaj zavleklo. Zlagal bi se, če bi dejal, da ni bilo s tem nič narobe. Vedno sem bil prepričan, da se bo vse uredilo, kot se je. Ko zdaj pogledam nazaj, vidim, da so bile skrbi odveč.” Z novo pogodbo, ki mu seveda prinaša ogromne denarce, bo seveda prišel tudi večji pritisk, saj je vendarle postal eden izmed bolje plačanih hokejistov na svetu. “Zavedam se, da bo z mojo letno plačo na mojih ramenih večji pritisk in da bom moral zabiti še kakšen gol več. Od odgovornosti ne bežim in videlo se bo, iz kakšnega testa sem,” je dejal Kopitar, sedaj poznan kot desetmilijonski hokejist.

G. V.