Bo Schumacher vozil za Ferrari?

Micka Schumacherja in celotne ekipe Preme, za katero vozi Michaelov sin, ni bilo na dirko, ker naj bi bile Michaelu Schumacherju štete ure (foto: epa).

Mick Schumacher, 16-letni sin legendarnega Michaela Schumacherja, naj bi bil blizu prestopa v italijanski Premo, ki je Ferrarijeva valilnica talentov v formuli 4. Mladi Mick je lani tekmoval v nemški formuli 4, letos pa bi rad nastopil tako v nemški kot tudi v italijanski različici formule 4.

Po poročanju Kölner Expressa se zastopnica Micka Schumacherja pogovarja z italijanskim moštvom, saj želim 16-letni mladenič letos nastopiti tako v italijanski kot tudi v nemški formuli 4. Sin Michaela Schumacherja je lani vozil za nizozemsko moštvo Van Amersfoort, ki nastopa v nemškem prvenstvu.

Pogovori konec januarja
Da zgodba ni iz trte zvita, potrjuje tudi dejstvo, da je ustanovitelj Preme Angelo Rosin za nemški časopis potrdil pogovore: “Srečali se bomo v začetku januarja.” Kje natančno bo sin legendarnega voznika Ferrarija tekmoval v letošnji sezoni ne ve niti šef njegovega dosedanjega moštva, Nizozemec Frits van Amersfoort: “Čakam na odločitev Sabine Kehm.” Obstajala naj bi še tretja možnost – in sicer, da bi 16-letni Mick nastopal za moštvo svojega strica Ralfa Schumacherja.

R. V.