fbpx

Bo večni derbi na sporedu 21. novembra?

Olimpija - Maribor. Foto: STA

Še vedno ni znano, kdaj bo na sporedu zaostala tekma med Olimpijo in Mariborom, toda odločitev naj bi bila znana najkasneje jutri.

Tekma med Olimpijo in Mariborom, ki bi morala biti odigrana 24. oktobra, je bila takrat zaradi pomanjkanja pripadnikov posebne policijske enote, ki so obremenjeni z obvladovanjem begunske krize, odpovedana. Takšna je bila odločitev Upravne enote Ljubljana, ki je priznala, da so vse razpoložljive sile policije na slovensko-hrvaški meji.

Nogometni zvezi Slovenije, NK Olimpija in NK Maribor tako ni preostalo drugega, kot da se s to odločitvijo sprijaznijo in za tekmo poiščejo nov datum. Ker je prostora v koledarju malo oziroma nič, obe ekipi pa si tako kot celotna slovenska javnost želita, da bi bila tekma odigrana še v tem koledarskem letu, poskuša Nogometna zveza Slovenije najti nov termin. Čeprav do tega trenutka uradne odločitve še ni, pa so iz krovne organizacije sporočili, da bodo odločitev sporočili najkasneje do jutri zvečer. Po neuradnih informacijah naj bi bil nov termin tekme določen za soboto, 21. novembra, ob 20. uri.

Ta odločitev pa za seboj potegne tudi nekaj posledic, kajti takrat bi moral biti na sporedu 18. krog prve lige, Olimpija in Maribor pa bi morala odigrati tekmi proti Krki oziroma Gorici. Kaj na to porečeta kluba, bomo zagotovo izvedeli, ko bo znana uradna odločitev.

Ne glede na splet vseh okoliščin je želja slovenskih ljubiteljev nogometa jasna: praznik nogometa naj bo na sporedu čim prej. Toda tudi ko bo Nogometna zveza Slovenije sporočila nov datum, bo slovenska javnost ponovno trepetala, ali bo policiji uspelo zagotoviti 143 pripadnikov posebne enote ali pa bo begunska kriza še enkrat odnesla večni derbi.

Rok Virag