fbpx

Bodo novi lastniki NK Rudarja srbski stavničarji?

Kdo bo v prihodnje vodil NK Rudar Velenje (foto: NKRudar).

Včeraj je bila v Velenju, kjer domuje eden izmed slovenskih prvoligašev Rudar, na sporedu letna skupščina. Velenjski Rudar se je skozi celotno sezono boril za obstanek, kar jim je na koncu tudi uspelo, kljub vsemu pa ostaja finančno stanje knapov še naprej zelo slabo. Zato je na obzorju precej zanimiv nov vlagatelj, ki prihaja iz nam dobro poznane Srbije. A veliko bolj zanimivo je to, da se domnevno novi lastniki slovenskega prvoligaša ukvarjajo s stavami.

Velenjčani so imeli med sezono, ki je za nami, ogromno težav s finančnimi sredstvi, plače so zamujale tudi pol leta. Predvsem igralci pa se kljub slabim razmeram niso predajali in izpolnili primarni cilj, ki so si ga zadali na začetku sezone – to je obstanek v ligi.

Kaj se sploh lahko pričakuje od takšnega vodstva?
Rudar je že pred koncem sezone vpeljal določene spremembe. Spomladanske tekme Rudarja so si v družbi predsednika Mitje Kamenika ogledovali srbski poslovneži in njihovi pomočniki. Vse od začetka spomladanskega dela so se v medijih začele pojavljati govorice, da bodo klub prevzeli tuji vlagatelji. Do uradne potrditve teh informacij s strani kluba zaenkrat še ni prišlo, vendar bo kmalu znano, ali bodo vodilne stolčke v klubu res prevzeli Srbi. Sicer ni to nič nenavadnega, saj v Sloveniji kar nekaj predsedniških mest zasedajo prišleki iz tujine oziroma bolje rečeno z Balkana. Po vsej verjetnosti se novi vodilni možje Rudarja ukvarjajo z dokaj zanimivo dejavnostjo, in sicer s športnimi stavami. V Sloveniji smo bili v preteklosti priča že več stavnim aferam in samo predstavljamo si lahko, kaj bi za ugled slovenskega nogometa pomenilo, če bi klub prevzeli ljudje, ki se na kakršenkoli način ukvarjajo s športnimi stavami. V zvezi s srbskimi poslovneži se omenjajo tudi velika imena za prevzem trenerskega stolčka. Nekdanji trener Jernej Javornik je namreč nekaj krogov pred koncem sezone odstopil – morda pa mu vsa namigovanja in delo v spomladanskem delu sezone zaradi novih ljudi v klubu nista bila več všeč.

Rudar se bo v prihodnji sezoni po vsej verjetnosti boril za obstanek. Po namigovanjih in podatkih pa naj bi imeli celo nekoliko lažje delo kot pa v minuli sezoni. Pojavljajo se namreč že namigovanja, da naj bi kvaliteta Prve lige v prihodnji sezoni padla, saj se kluba Radomlje in Aluminij ne moreta primerjati z Zavrčem in Krko.

G. V.