fbpx

Bolgarski velikan visoka ovira za Maribor v drugem krogu

Maribor se bo v drugem krogu kvalifikacij pomeril z Levskim iz Sofije (foto: NKMaribor).

Maribor bo v novi sezoni s svojimi nastopi za spremembo začel v kvalifikacijah za Ligo Evropa. V prvem krogu ne bodo nastopali, v drugem pa so bili nosilci in so kljub temu dobili dokaj zahtevnega nasprotnika, ki prihaja iz Bolgarije. Levski iz Sofije bo namreč njihov nasprotnik v drugem krogu kvalifikacij. Svoja nasprotnika v drugem krogu sta dobila tudi Gorica in Domžale, če se bosta tja seveda uvrstila.

Maribor je za nasprotnika v drugem krogu prejel enega izmed težjih nasprotnikov. Levski, ki prihaja iz Bolgarije, ima v zadnjem obdobju kar nekaj težav, lani so prvenstvo končali na drugem mestu. Tekma bo predstavljala pravi izziv za vijoličaste, ki se bodo letos morali sprijazniti samo s kvalifikacijami za Ligo Evropa.

14. julija se začenja lov na četrto uvrstitev v Ligo Evropa
Maribor se je v zadnjih letih kot za šalo uvrščal v skupinske dele evropskih tekmovanj, najprej so se trikrat uvrstili v Ligi Evropa in enkrat v tem tekmovanju celo prezimi, za vrhunec pa so se uvrstili še v skupinski del Lige prvakov. V lanski sezoni se je zgodil močan padec vijolic, ki so letos trdno prepričane, da se bodo po letu premora znova uvrstile v skupinski del evropskih tekmovanj. Do cilja bo pred njimi šest tekem in že v drugem krogu jih čaka morda nekoliko presenetljivo zelo dorasel tekmec iz Bolgarije. Prva tekma proti Levskemu iz Sofije bo na sporedu 14. julija v Ljudskem vrtu, teden dni pozneje pa sledi še povratna tekma v Bolgariji.

Maribor – Levski Sofija

Runavik (FRO)/Šahtjor Soligorsk (BLR) – Domžale/Lusitans (AND)

Teuta (ALB)/Kairat (KAZ) – Maccabi Tel Aviv (ISR)/Gorica

G. V.