fbpx

Bosta Gajser in Akrapovič vendarle sedla za skupno mizo?

Bogomir Gajser in Igor Akrapovič (foto: sta)

Zgodba med Bogomirjem Gajserjem in Igorjem Akrapovičem se je začela na naši televiziji, ko je oče Tima Gajserja v oddaji Športni 1 na 1 dejal, da mu podjetje Akrapovič pred časom, ko je bil v hudi finančni stiski, ni želelo pomagati, zato je tudi zavrnil pogodbo z moštvom, ki ga podjetje Akrapovič opremlja z izpušnimi cevmi. Gajser si je želel, da bi ga Akrapovič poklical, sledili so odzivi z obeh strani, zdaj pa smo želeli temu narediti konec.

Po intervjuju z Bogomirjem Gajserjem smo priložnost za odziv ponudili Igorju Akrapoviču, nato pa se je še enkrat odzval starejši Gajser. Ker je po odzivih obeh postalo jasno, da se ne bosta poklicala in ker smo želeli tovrstnemu ‘ping-pongu’ narediti konec, smo se odločili, da oba akterja povabimo, da se srečata na nevtralnem terenu, hkrati pa bi jima pomagali ubiti še drugo muho – nobenemu ni potrebno poklicati drugega.

NE Yamahi, ker niso imeli gum Golden tyre in zaradi Akrapovičevih izpuhov
Zgodba Gajser-Akrapovič se je začela, ko je Bogomir Gajser dejal, da mu v podjetju Akrapovič v težkih časih niso želeli pomagati s sponzorstvom v višini 500 ali 1.000 evrov. Še več – odslovili naj bi ga z besedami: “Tukaj nimate kaj iskati.” Gajserja je zmotilo tudi to, da naj bi mu takrat v podjetju Akrapovič pokazali motor drugega dirkača, ki so ga takrat podpirali. Gajser starejši si je takrat dejal: “Če bom kdaj v taki situaciji, bom jaz Akrapoviču rekel ne. In prišlo je do tega. Ko so me vabili v Yamaho, sem odklonil, ker niso imeli gum Golden tyre. Druga stvar, ki me je motila, pa je bila, da je Yamaha uporabljala Akrapovičeve izpušne sisteme,” je svoja dejanja obrazložil trener in oče trenutno najboljšega motokrosista na svetu.

Drug drugega spoštujeta, a drug drugega ne bosta poklicala
Na Gajserjeve besede se je, prav tako v oddaji Športni 1 na 1, odzval lastnik podjejta Akrapovič. “Osebno gospoda Gajserja ne poznam, niti se nisem z njim pogovarjal ali dogovarjal o čemerkoli, tako da bi bilo mogoče najbolj enostavno in z njegove strani tudi pošteno, da me kar sam osebno kontaktira, pa verjamem, da se bova kar hitro dogovorila okoli teh težav, ki jih ima on pač z mano, ker, kot sem razumel, jih ima, ima tudi z mano osebno neke težave,” se je na očitke odzval Igor Akrapovič, ki je jasno povedal, da Gajserja ne bo poklical. Sledil je nov odziv Bogomirja Gajserja: “Jaz nimam nobene zamere do njega (Akrapoviča – op. a.) in zato pričakujem, da bo on mene poklical.” Gajser starejši je še enkrat poudaril, da ni govoril o gospodu Akrapoviču, ampak o podjetju Akrapovič ter da do Igorja Akrapoviča ne goji nobene zamere, saj da je prepričan, da bi že takrat našla skupni jezik, če bi ga le spustili do njega.

Bosta sprejela naše vabilo
Več kot jasno je postalo, da drug drugega ne bosta poklicala in ker se nam zdi škoda, da velikana – vsak na svojem področju – ne najdeta skupnega jezika, smo se odločili, da mi pokličemo oba in organiziramo srečanje, na katerem bi se gospoda lahko med seboj odkrito pogovorila in zakopala bojno sekiro, za katero oba pravita, da je ni. Poklicali smo tako Bogomirja Gajserja kot tudi Igorja Akrapoviča in jima predstavili naš predlog, da se sestaneta nekje na pol poti. Seveda smo z veseljem pristali tudi na prošnjo, da sestanek mine brez prisotnosti kamer in fotoaparatov. Zdaj čakamo na odgovor obeh.

Rok Virag