fbpx

Boštjan Kline spet odličen

Boštjan Kline je na današnjem superveleslalomu ponovil včerajšnje 11. mesto (foto: epa).

Boštjan Kline je bil spet odličen na smuku za svetovni pokal. V južnokorejskem Jeongseonu je za zmagovalcem Kjetilom Jansrudom je zaostal za 85 stostink, kar je bilo dovolj za 11. mesto. Preostali trije Slovenci so ostali brez točk.

Po odličnem smuku in drugem mestu v Garmisch Partenkirchnu je Boštjan Kline tokrat osvojil šele 11. mesto in spet prikazal dobro vožnjo. Andrej Šporn, ki je bil prejšnji konec tedna sedmi, je bil tokrat prepočasen za trideseterico (37. mesto), enako velja tudi za Martina Čaterja (45.) in Klemna Kosija (46.), ki sta končala pri repu tekmovalcev.

Dober obet za olimpijske igre
Čeprav je Kline na olimpijski generalki osvojil šele 11. mesto, sta bila oba s trenerjem z rezultatom vseeno zadovoljna. “Boštjanovo vožnjo bi enačil s tisto v Garmischu. Bil je zelo konkurenčen, hiter, na žalost sta veter in sonce v zgornjih 15 in spodnjih 20 sekundah malo krojila rezultate. Mislim, da ga je tista napaka, ki jo je naredil na poti ven iz ‘Dragon Valleyja’, stala uvrstitve do petega ali osmega mesta. Z Boštjanom smo zadovoljni, saj je 19. smukač te sezone, s tem rezultatom pa bo še napredoval,” je za STA povedal glavni trener hitrih disciplin Peter Pen. Nepremagljiv je bil spet Norvežan Kjetil Jansrud, ki je ob odsotnosti poškodovanega Aksla Lunda Svindala še enkrat več pokoril celotno smukaško konkurenco. Drugi je bil Italijan Dominik Paris, ki je vodil vse do nastopa Norvežana, tretji pa je bil Američan Steven Nyman.

Jutri je v Jeongseonu na sporedu še superveleslalom.