fbpx

Brata Prevc tudi v kvalifikacijah šampionsko – oba z najdaljšim skokom

Domen Prevc je dobil kvalifikacije in izenačil rekord skakalnice (foto: EPA).

Že po prvem treningu v Titisee-Neustadtu je bilo slutiti, da bo to nov odličen vikend za slovenske skakalce. In to sta Peter in Domen Prevc v kvalifikacijah z najdaljšima skokoma tudi potrdila – Domen je izenačil rekord skakalnice s 148 metri. Na tekmo v Nemčiji so se uvrstili vsi naši skakalci.

Odličen začetek slovenskih orlov, ki so daleč najbolje opravili s kvalifikacijami. Zmagovalec svetovnega pokala je za bratom in rekordom zaostal za dva metra in pol. Izkazal se je tudi Jurij Tepeš, ki je zasedel drugo mesto med kvalifikanti.

Prevci so pač razred zase
Če je kdo mislil, da sta brata Prevc na današnjem treningu pokazala vse, se je še kako močno uštel. Na dopoldanskem treningu sta bila med najboljšimi, vendar kot se je izkazalo na kvalifikacijah, sta se zgolj ogrevala. Domen Prevc je ponovno dokazal, da je trenutno eden izmed redkih, ki lahko premaga Petra Prevca. In to je dokazal z izenačenim rekordom skakalnice pri 148 metrih. Drugi med kvalifikanti je bil še en Slovenec Jurij Tepeš. Zaostanek za Prevcem je bil samo nekaj več kot točko, pa čeprav je skočil 138,5 metrov. Domen Prevc je namreč storil manjšo napako in tako dobil slabše ocene s strani sodnikov. Drugi najdaljši skok je uspel Petru, ki pa je nastop na tekmi že imel zagotovljen, tokrat se je ustavil pri 145,5 metrih. Izkazal se je tudi Robert Kranjec na osmem mestu s 137 metri. Jaka Hvala je končal na 27. mestu s 117,5 metri.

Jutrišnja tekma se začne ob 13:00.

G. V.