fbpx

Bravo Primož! Roglič dobil prvo etapo dirke po Baskiji!

Primož Roglič (Foto: epa)

Lepo je biti nazaj. S predstavo sem zelo zadovoljen. Za nami je dober dan. Kot vedno je šlo v Baskiji za specifičen kronometer. Tukaj sem jih nekaj že dobil in zelo mi je všeč dirkanje v tem delu države. Izziv je bil zelo zanimiv z začetnim vzponom, spustom ter strmim zaključkom. Kar zabavno,” je po etapi organizatorjem dejal zmagovalec Primož Roglič.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je zmagovalec prve etape dirke po Baskiji, ki sodi v svetovno serijo. Kisovčan je bil v 13,9 kilometrov dolgem in razgibanem kronometru za dve sekundi hitrejši od Američana Brandona McNultyja (UAE Team Emirates), Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) pa je na petem mestu zaostal 28 sekund.

Lepo je biti nazaj. S predstavo sem zelo zadovoljen. Za nami je dober dan. Kot vedno je šlo v Baskiji za specifičen kronometer. Tukaj sem jih nekaj že dobil in zelo mi je všeč dirkanje v tem delu države. Izziv je bil zelo zanimiv z začetnim vzponom, spustom ter strmim zaključkom. Kar zabavno,” je po etapi organizatorjem dejal Roglič, sicer zmagovalec te dirke leta 2018.

Roglič že osredotočen na naslednje dirke
Danes je dosegel 51. zmago v karieri, 12. v vožnji na čas. Za tisto skupno slavje v soboto pa pravi, da v igri za zmago nista le z rojakom Pogačarjem. “Tu nisva zgolj midva. Tukaj so še vsi ostali dobri kolesarji. Za nami je šele prva etapa. Moramo biti osredotočeni in se pripraviti na naslednje dni. Seveda si želim ohraniti rumeno majico tudi po zadnji etapi. Vse bomo dali od sebe in potem videli, ali nam bo uspelo,” je sklenil 31-letnik.

Foto: epa

Pogačar je prvo preizkušnjo v Baskiji končal kot peti skupaj s še nekaterimi favoriti za skupno zmago. Enak zaostanek si je nabral tudi Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers), ki je na stavnicah tretji favorit za Rogličem in Pogačarjem. Tretji Slovenec na dirki, Jan Polanc (UAE Team Emirates) je preizkušnjo končal s časom 18:30 in zasedel 50. mesto.

V torek bo na vrsti druga etapa od Zalle do Sestaa, piše STA. Dolga je 154,8 km, najtežji pa je zadnji del z vzponom na Asturiano 15 kilometrov pred koncem ter zadnjim, 800 metrov dolgim vzponom (7,4 %) do cilja v Sestau.

Sara Kovač