fbpx

Bravo, slovenske orlice! Po napeti bitki osvojile srebrno medaljo!

Foto: Printscreen

Slovenske smučarske skakale v postavi: Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Ema Klinec so zopet razveselile slovenske športne navdušence. V ekipni tekmi na mali skakalnici na svetovnem prvenstvu v Obersdorfu so osvojile drugo mesto. Boljša je bila le Avstrija. 

Od Slovenk je prva nastopila Nika Križnar. Po njenem skoku v dolžini 98,0 m je Slovenija že prevzela vodstvo, ki ga je zadržala tudi po skokih Špele Rogelj (93,5 m) in Urše Bogataj (91,5). Ema Klinec je pristala pri 91 metrih, kar je bilo manj od želja. Slovenija je vodstvo prepustila Avstriji, za katero je v zadnji skupini delo odlično opravila Marita Kramer (102,5 m).

V drugi seriji je najprej nastopila Nika Križnar in s skokom dolgim 106 metrov ponovno ponesla Slovenijo v vodstvo. Po skoku Špele Rogelj z dolžino 96,5 metrov je z lahkoto zadržala Slovenijo v vodstvu. Po skoku Rogljeve je bilo jasno, da se bosta za končno zmago spopadle slovenske orlice in ekipa avstrijskih skakalk. Sledil je nastop Urše Bogataj. Slovenska skakalka je skočila 97 metrov dolg skok in pred zadnjim skokom Eme Klinec imela dvanajst točk prednosti pred drugo uvrščeno Avstrijo. Zopet se je pred zadnjim skokom za Avstrijo odlično odrezala Kramerja, ki je skočila 102,5 metrov. Zadnja je poletela Ema Klinec in je bila s skokom 95,5 metrov za las prekratka in prinesla Sloveniji že tretjo kolajno na svetovnem prvenstvu v Obersdorfu.

Včeraj nas je razveselila Ema Klinec z naslovom svetovne prvakinje na mali skakalnici, medtem ko je tekačica na smučeh Anamarija Lampič osvojila bronasto kolajno v svoji disciplini. Bravo, Slovenija je ponosna na vas!

Luka Perš