Brazilec Defendi okrepil obrambo Maribora

Rodrigo Defendi je okrepil obrambo aktualnih prvakov (foto: NK Maribor).

Maribor je danes predstavil še svojo peto okrepitev v tem prestopnem roku. Zlatko Zahović je skupaj s sodelavci po pričakovanjih okrepil obrambo, kjer so bili Štajerci v zadnjem času najtanjši. Novi član vijoličastih je tako postal brazilski branilec Rodrigo Defendi.

Že kar nekaj časa se je šušljalo, zdaj pa je postalo tudi uradno. Maribor je na današnji novinarski konferenci predstavil že svojo peto okrepitev v zimskem prestopnem roku. Novi član trenutno drugouvrščene ekipe državnega prvenstva je postal Brazilec Rodrigo Defendi.

Igralski mozaik je zdaj sestavljen
Po Valonu Ahmediju, Denisu Šmetu, Amarju Rahmanoviću in Mateju Palčiču je Mariborčane okrepil še Rodrigo Defendi. Brazilec bo v Ljudskem vrtu igral na položaju štoperja. Sicer je mariborska obramba že tako ali tako zelo tanka, zato je vsaka odsotnost toliko večji udarec. Rodrigo Defendi (190 cm, 86 kg) je v svoji dosedanji karieri igral za Cruzeiro (Bra), Tottenham (Ang), Udinese (Ita), Romo (Ita), Avellino (Ita), Parano (Bra), Vitorio Guimaraes (Por), Botafogo (Bra) in nazadnje za kitajski Shijiazhuang, kjer je v prejšnji sezoni odigral vsega tri tekme. 29-letni Brazilec v nobenem klubu do sedaj ni pustil večjega pečata. V vijoličastem dresu bo nosil št. 35.

R. V.