Brez tekme v Titisee-Neustadtu, krivec pa veter

Zaradi premočnega vetra je bila tekma smučarjev skakalcev v Titisee-Neustadtu odpovedana (foto: epa).

Danes bi morala biti v Titsee-Neustadtu na sporedu še zadnja tekma skakalcev pred zaključkom svetovnega pokala v Planici. Toda zmagovalec tokratne tekme je bil veter. Organizatorji so se sicer trudili in tekmo poizkušali izpeljati, a jim veter tokrat ni dal niti najmanjših možnosti.

Potem ko so bile najprej odpovedane kvalifikacije, nato pa so organizatorji večkrat prestavili začetek tekme, je kmalu postalo jasno, da tekme tokrat ne bo moč izpeljati, saj je veter na trenutke pihal celo z močjo 10 km/h. Zdaj se vse skakalsko dogajanje seli v Planico, kjer bo na sporedu finale svetovnega pokala.

Prevc v boju za rekord ostal brez ene tekme
Potem ko je Peter Prevc včeraj vodil po prvi seriji in se je moral na koncu zadovoljiti z drugim mestom, saj je bil Johann Andre Forfang pač boljši, je slovenski zlati orel tokrat ostal brez tekme, ki bi mu prišla še kako prav v lovu na rekord. ‘Pero mišica’ namreč lovi rekord Gregorja Schlierenzauerja iz sezone 2008/2009, ko je Avstrijec 20-krat stopil na stopničke. Peter Prevc je zaenkrat pri številki 19, do konca sezone pa sta še dve posamični tekmi na planiški velikanki.

Dogajanje v Planici se začne v sredo, ko je na sporedu uradni trening.

R. V.