fbpx

Brez Tine Maze ni uspehov

Tina Maze (foto: sta).

Ta vikend se je s tekmami v Aspnu nadaljevala sezona alpskih smučark. Po včerajšnjem skromnem 22. mestu Ane Drev v veleslalomu so Slovenke danes ostale povsem praznih rok.

Pred začetkom sezone smo se spraševali, kako uspešne bodo naše smučarke v svetovnem pokalu. Prve tri tekme so pokazale, da se bomo letos morali veseliti prav vsake osvojene točke.

Dva finala v treh tekmah
Na prvi tekmi v Soldnu je čast Slovenk ubranila Katarina Lavtar, ki se je edina uvrstila v finalno vožnjo in tam osvojila zadnje, 27. mesto. Na včerajšnjem veleslalomu v Aspnu se je edina v finale uvrstila Ana Drev, ki je končala na 22. mestu.

Danes je bil na sporedu še slalom, kjer pa se v finale ni uspelo uvrstiti nobeni izmed naših štirih tekmovalk. Se bo nekdaj “vražjim Slovenkam” uspelo pobrati po klavrnem začetku sezone ali se bomo v letošnji sezoni morali veseliti prav vsake uvrstitve med dobitnice točk? Glavno slovensko orožje letos je Ilka Štuhec, ki pa je boljša v hitrih disciplinah, ki na vrsto prihajajo prihodnji konec tedna. Jutri je sicer v Aspnu na sporedu še en slalom.

R. V.