fbpx

Če ni šlo v nogometu, gre v rokometu. Uroš Zorman osvojil Ligo prvakov!

Uroš Zorman je s Kielcami osvojil rokometno Ligo prvakov (foto: twitter).

Po sobotnem nogometnem finalu Lige prvakov je bil dan pozneje na sporedu še veliki finale za rokometne navdušence. Tokrat je imela Slovenija v finalu kar dva predstavnika, Uroša Zormana in Gašperja Marguča, vendar se je na koncu veselil izkušenejši Zorman. Njegova ekipa Kielc je namreč v velikem finalu premagala Veszprem in to šele po izvajanju 7-metrovk z 39 : 38.

Sanjski finale rokometne Lige prvakov je bil odločen šele po izvajanju 7-metrovk, ekipi sta prikazali odlično predstavo, kakršno se za veliki finale tudi spodobi, navijači in gledalci so bili z videnim lahko več kot zadovoljni.

Že četrti naslov za Zormana
Slovenski reprezentant Uroš Zorman je s Kielcami osvojil še svoj četrti naslov v Ligi prvakov. Prvega je osvojil še s Celjani, ostala dva pa s Ciudad Realom. K današnji zmagi svoje ekipe je prispeval štiri zadetke. Madžarski Vezsprem pa je v velikem finalu še tretjič ostal praznih rok. Prav tako kot letos so tudi lani klonili v finalu proti Barceloni. Gašper Marguč, ki je bil izbran v najboljšo sedmerico letošnje Lige prvakov, je dosegel v finalu samo en zadetek. Med najboljšo sedmerico je končal še en Slovenec, in sicer Dean Bombač.

https://twitter.com/Uros_Zorman/status/737012848673558530

Veszprem je imel vse v svojih rokah, a izgubil. Med osmoljenci tudi Marguč
Madžarski Veszprem je imel prednost v svojih rokah skoraj celotno tekmo, ob polčasu so vodili za štiri gole. Sredi drugega polčasa pa že celo za devet zadetkov, kar pa jih je očitno uspavalo in Poljaki so s pridom vse skupaj hitro izkoristili in prišli celo do vodstva. Madžari so v zadnjih nekaj sekund krenili s prednostjo enega zadetka, vendar niso zdržali, pet sekund pred koncem so Kielce prišle do izenačenja. Sledili so podaljški, in ker tudi tam ni padla končna odločitev, so sledile 7-metrovke. Med izvajalci za Vezsprem je bil tudi naš Gašper Marguč, ki pa je zgrešil in postal osmoljenec tekme.

Tretje mesto je osvojil PSG iz Francije, ki je v borbi za bron premagal Kiel z 29 : 27.

G.V.