fbpx

Cel svet se sprašuje, kaj je imel Messi oblečeno ob zgodovinskem dvigu zlate žoge

Foto: epa

Argentinska nogometna reprezentanca tretjič v zgodovini slavi naslov svetovnih prvakov. V finalu mundiala v Katarju so po izvajanju enajstmetrovk premagali Francoze. Igralci, ki so stopili pred mikrofone, so dejali, da teh trenutkov kljub trpljenju na zelenici ne bodo pozabili. Ob tem pa je Lionel Messi je ob naslovu svetovnega prvaka z Argentino postal tudi najboljši nogometaš svetovnega prvenstva v Katarju. Vsi pa se sprašujejo, kaj je imel oblečeno na slovesnosti?

Kapetan Argentine Lionel Messi je prvi prejel “zlato žogo”, nato pa še zadnji zlato medaljo. Nato je dvignil pokal, namenjen svetovnemu prvaku in svetovno prvenstvo je bilo zaključeno. Preden pa je prejel medaljo in dvignil pokal, je bil Messi z nečim pokrit in vsi se sprašujejo, kaj je to.

Gre za tradicionalno katarsko nošo, ki se nosi ob posebnih priložnostih. Katarski emir je Messiju pred dvigalom za trofeje podaril enega – tradicionalno ogrinjalo, ki ga nosijo moški v arabskem svetu. To je nekako spremenilo videz ene najbolj pričakovanih fotografij vseh časov. Pogledi na dogodek so različni: mnogi kritizirajo Katar, ker se ne spodobi “vsiljevati” njihovo tradicijo v trenutek, ki bi moral pripadati Argentini, drugi pa so uživali ob pogledu na Messija, ki si je ob njegovem dosežku nadel kos tradicionalnega arabskega oblačila.

Foto: epa

Gre namreč za prestižno oblačilo, ki ga prebivalci Katarja nosijo ob posebnih dogodkih, kot so festivali, poroke in drugi različni obredi. Imenuje se Bišt, pa tudi Misla. Ogrinjalu pravijo tudi kraljevsko oblačilo.

Sara Kovač