fbpx

Celjani v Zlatorogu izgubili proti slovitemu PSG-ju

Foto: A.D.

V drugem krogu Lige prvakov v rokometu so se Celjani pomerili z ekipo slovitega PSG-ja. V skoraj nabito polni dvorani Zlatorog se je izenačena in napeta tekma končala s slavjem francoske ekipe (30 : 32).

Zvezdniško ekipo PSG-ja vodi nekdanji selektor slovenske izbrane vrste in trener celjske ekipe Zvonimir Serdarušić, za francosko ekipo pa igra tudi najboljši rokometaš na svetu Nikola Karabatić. Domača ekipa je nastopila brez poškodovanega organizatorja igre Mihe Zarabca.

Prvi polčas se je v pričel zelo izenačeno. Igralci ekipe PSG so večji del prvega polčasa držali rahlo prednost z zadetkom ali dvema, Celjani pa so vseskozi z odlično igro, prodornostjo in fleksibilno obrambo držali enakovredno igro gostom iz Francije. Gledalci v dvorani so bili priča veliko lepim akcijam na obeh straneh. Polčas se je zaključil z golom prednosti za gostujočo ekipo (15 : 16).

Francozi v končnici premočni za Celjane
Po začetnem pobegu Francozov v prvem delu drugega polčasa so Celjani strnili vrste in kmalu ujeli razigrane igralce gostujoče ekipe. Gostje so zadevali predvsem z zunanjih linij in s samostojnimi predori ena na ena, kjer je celjsko mrežo rešetal Karabatić. Celjski rokometaši so lovili priključek fizično močnejši francoski ekipi in skoraj ves drugi polčas zaostajali za nekaj zadetkov.

V končnici tekme so izid tekme odločile izkušnje, moč in večja natančnost igralcev PSG-ja, ki so tudi s pomočjo nekaj napak Celjanov v zaključku tekme zasluženo slavili zmago.

A. D.