fbpx

Celjani želijo zagreniti dopust vijoličastim in prekiniti negativno serijo v finalih

Celjani so v zadnjem obdobju v dobri formi, danes si želijo to potrditi na finalni tekmi (foto: NK Celje).

Danes zvečer je na sporedu še zaključno dejanje letošnje sezone v slovenskem nogometu – finalni obračun za pokal Slovenije. Na stadionu Bonifika se bosta ob 20:30 za pokalno lovoriko udarila dva štajerska kluba – Maribor in Celje. Celjani bodo poizkušali prekiniti svojo negativno serijo na finalnih tekmah pokala.

Celjani so se v zadnjih letih poleg Mariborčanov največkrat znašli v finalu slovenskega pokala. Kar sedemkrat so na odločilni tekmi izgubili, visoko v zrak paso pokal dvignili samo enkrat, in sicer leta 2005. Letos so se v zadnjih petih letih še četrtič uvrstili v finale, lani je bil od njih boljši Koper.

Pevnik izgubil samo enkrat, a takrat, ko Maribor tega ni želel
Celjani so sezono končali izvrstno, zasluge za to pa gredo predvsem Robertu Pevniku, ki je zaspano ekipo prebudil in ji dal novega zagona. Glede na to, da so se še na začetku pomladi borili za obstanek in bili nekajkrat celo na zadnjem mestu, so grofje sezono končali na visokem 5. mestu. V letošnji sezoni so zaigrali v Ligi Evropa, prav tako si evropskih tekem želijo tudi čez dva meseca. Vendar morajo za kaj podobnega danes postati pokalni prvaki, v nasprotnem primeru bo Evropo videla Gorica, ki je sezono končala na 4. mestu. Zadnje predstave kažejo, da bodo Celjani danes povsem enakovreden nasprotnik vijoličastim. Spomladi proti njim sploh še niso izgubili, pod vodstvom Pevnika pa so izgubili samo enkrat, in še to takrat, ko si je Maribor najbolj želel zmage grofov – proti Olimpiji. Tudi Celjani so bili tako v določeni meri “krivi”, da je Maribor ostal brez naslova državnih prvakov. Lahko torej danes poskrbijo, da ostane še brez pokalne lovorike?

Pokalni zmagovalci od leta 2010 dalje:
2015 – Koper
2014 – Gorica
2013 – Maribor
2012 – Maribor
2011 – Domžale
2010 – Maribor

G. V.