fbpx

Celjski rokometaši pred novo preizkušnjo

Foto: STA

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po tritedenskem premoru pred novo preizkušnjo v elitni skupini A v evropski ligi prvakov. Slovenski prvak bo v nedeljo v dvorani Zlatorog gostil kakovostnega madžarskega predstavnika iz Veszprema, tekma pa se bo pričela ob 15. uri.

Celjski rokometaši so na zadnjih dveh tekmah pred tritedenskim premorom pokazali všečni predstavi na mednarodnem prizorišču, proti rokometnim velikanom iz Pariza in Kiela pa so navkljub srditemu boju ostali praznih rok. Na dosedanjih šestih tekmah so v uvodnem krogu premagali le Bešiktaš iz Istanbula, nato pa nanizali pet zaporednih porazov proti Zagrebu, Wisli iz Plocka, Flensburgu, PSG in Kielu.

Pivovarji najprej poraženi proti Mariborčanom, nato so slavili v Škofji Loki
Celjani so tik pred tednom Evropske rokometne zveze in reprezentančnim turnirjem v Nemčiji, kjer je Slovenija v konkurenci domače izbrane vrste, Brazilije in Srbije zasedla drugo mesto, doživeli nenadejan poraz v državnem prvenstvu proti v tej sezoni povprečnim Mariborčanom, na sredini generalki za nedeljski posladek z Veszpremom pa slavili v Škofji Loki.

Slovenske prvake konec tedna čaka torej izjemno zahtevna naloga, gostili bodo eno najboljših evropskih ekip v zadnjih sezonah, kjer mrgoli sijajnih posameznikov. Mesto med njimi si je prislužil tudi otrok celjskega kluba Gašper Marguč ter številni igralci, ki so nekoč branili barve najboljšega slovenskega rokometnega kluba, kot so Hrvati Ivan Slišković, Mirko Alilović in Renato Sulić, Madžar Mate Lekai in Bošnjak Mirza Terzić.

Zarabec: Veszpremu ne bomo dopustili, da se sprehodi po Zlatorogu
“Zadovoljen sem z našo predstavo proti Loki, vsi po vrsti smo naredili svoje, kar je dobra iztočnica za Veszprem. Do tekme imamo nekaj časa in vsekakor se je nanjo lažje pripravljati po predstavi, ki vliva optimizem. Veszprem cilja na končno zmago v ligi prvakov, po drugi strani pa to za nas pomeni neobremenjenost. Na dosedanjih tekmah smo pokazali, da se lahko kosamo z vsemi. Verjamem, da bo tekma na nož, Veszpremu pa ne bomo dopustili, da se sprehodi po Zlatorogu,” je pred nedeljsko tekmo dejal organizator igre Miha Zarabec.

N. K.