fbpx

Chelsea bo zgradil stadion za 700 milijonov evrov

Tako bo izgledal novi Stamford Bridge (foto: twitter).

Londonski klub Chelsea je sporočil, da bo zgradil nov stadion. Na istem mestu, kot stoji sedanji Stamford Bridge, naj bi zrasel nov luksuzen objekt, ki bo stal več kot 700 milijonov evrov.

Že nekaj časa si mecen kluba Roman Abramovič prizadeva, da bi Chelsea dobil novo domovanje. Bolj kot denar predstavljajo Rusu težavo prostorski akti in birokracija.

Prvi načrt je propadel
Chelsejevo trenutno domovanje sprejme 41.600 gledalcev, kar je šele 8. največji stadion v angleški Premier League. Prvi poizkus ruskega mecena je že spodletel, saj klub ni dobil dovoljenja za gradnjo stadiona na območju nekdanje elektrarne, prav tako pa ne dovoljenja za razširitev na območju, kjer stadion trenutno stoji. Prvi poizkus londoskega kluba je spodletel, tokratna odločitev pa bo znana 8. januarja.

Začasni dom kultni Wembley?
Chelsea je pri širjenju kapacitete prostorsko zelo omejen, tudi po tokratnem načrtu bi bil celoten kompleks zgrajen čez tirnice, saj stadion z dveh strani obdajata železniški progi. Če bo načrt za gradnjo s strani mestnih oblasti sprejet, bo kapaciteta novega stadiona 60 tisoč gledalcev, klub pa bo v času gradnje moral domovanje poiskati drugje. Tako kot mestni tekmec Tottenham, bo Chelsea Angleško nogometno zvezo zaprosil za dovoljenje za igranje tekem na kultnem Wembleyu. Rezervna možnost Londončanov je rugby stadion Twickenham.

R. V.