fbpx

Član HDD SIJ Acroni Jesenice okužen s koronavirusom, celotna ekipa v karanteni!

HDD SIJ Acroni Jesenice (Foto: STA)

Glede na različne informacije, ki so se danes pojavile v medijih o okuženosti enega izmed članov ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice, zdaj potrjujejo, da je bila na včerajšnjem testiranju pri eni osebi potrjena okužba s koronavirusom.

Kot so sporočili, so včeraj v popoldanskem času prejeli informacijo o pozitivnem testu koronavirusa, ki ga je opravil eden od njihovih članov ekipe. Želijo, da oseba s pozitivnim testom ostane anonimna in se mu tako omogoči čim boljše okolje v času zdravljenja. Bolnik je trenutno v samooskrbi in se dobro počuti.

Sporočajo še, da so že sprejeli preventivne ukrepe za zavarovanje ostalih deležnikov ekipe in javnosti. V klubu so po navodilih zdravniške službe takoj poskrbeli za izolacijo vseh članov ekipe, odpovedali pa so tudi vse treninge in aktivnosti.

Novi koronavirus (Foto: NIAID Rocky Mountain Laboratories (RML), U.S. NIH )

Celotni ekipi odrejena 14-dnevna karantena
Poleg tega je vsem članom ekipe odrejena 14-dnevna karantena in čakajo na preventivna testiranja. “Zaenkrat nimajo potrjenih informacij, da bi bila v ekipi več kot ena okužba in si želimo, da tako tudi ostane. Vodstvo kluba skrbi in nadzoruje nastalo situacijo,” je še sporočil Anže Pogačar, predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice.

Rok Krajnc