Član HDD SIJ Acroni Jesenice okužen s koronavirusom, celotna ekipa v karanteni!

HDD SIJ Acroni Jesenice (Foto: STA)

Glede na različne informacije, ki so se danes pojavile v medijih o okuženosti enega izmed članov ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice, zdaj potrjujejo, da je bila na včerajšnjem testiranju pri eni osebi potrjena okužba s koronavirusom.

Kot so sporočili, so včeraj v popoldanskem času prejeli informacijo o pozitivnem testu koronavirusa, ki ga je opravil eden od njihovih članov ekipe. Želijo, da oseba s pozitivnim testom ostane anonimna in se mu tako omogoči čim boljše okolje v času zdravljenja. Bolnik je trenutno v samooskrbi in se dobro počuti.

Sporočajo še, da so že sprejeli preventivne ukrepe za zavarovanje ostalih deležnikov ekipe in javnosti. V klubu so po navodilih zdravniške službe takoj poskrbeli za izolacijo vseh članov ekipe, odpovedali pa so tudi vse treninge in aktivnosti.

Novi koronavirus (Foto: NIAID Rocky Mountain Laboratories (RML), U.S. NIH )

Celotni ekipi odrejena 14-dnevna karantena
Poleg tega je vsem članom ekipe odrejena 14-dnevna karantena in čakajo na preventivna testiranja. “Zaenkrat nimajo potrjenih informacij, da bi bila v ekipi več kot ena okužba in si želimo, da tako tudi ostane. Vodstvo kluba skrbi in nadzoruje nastalo situacijo,” je še sporočil Anže Pogačar, predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice.

Rok Krajnc

 • if

  Odzivi držav po svetu dokazujejo izredno nevarnsot virusa in hkrati, v mnogih državah, izredno malomarnost oblasti v zdravstvu in politiki.

 • Rožle

  Včeraj je bila nogometna tekma (Liverpool in Madridski Atletico) v Angliji ..
  Stadion pa nabito polen ..
  Anglija ima 456 obolelih … ne vem, če je bila to ravno modra poteza ali pač ..?

  • Mademoiselle

   Pri nas pa pri 2 mio ljudi 80 obolelih. Zdaj varianta je, da so skrival pred novo vlado in zdaj navijajo številke…Ali pa se jih je res veliko okužilo v par dneh.

  • Andrej

   Primerjaj rezultate čez en teden.

  • španija je že razglasila izredno stanje….po celi državi…

   • Rožle

    Ja,.. in na stadionu je bilo 50.000 gledalcev ..
    kaj so pa teli razmišljal zraven … razen na denar ..
    čisti majmunizem ..