fbpx

Cristiano Ronaldo s svojimi izjavami znova razjezil

C. Ronaldo je znova marsikoga ujezil s svojimi izjavami (foto: EPA).

Medtem ko Barcelona juriša proti novemu naslovu španskega prvaka, se pri večnih tekmecih iz Madrida ukvarjajo s hudimi težavami. Tokrat beli balet še kako boli poraz proti mestnemu tekmecu Atleticu, ki jih je na njihovem terenu premagal z 1 : 0. Še kako jezen pa je bil po tekmi Cristiano Ronaldo, ki je dejal, da bi bil, če bi bili vsi soigralci na njegovi ravni, Real prvi.

Real Madrid se kljub temu, da je mesto glavnega trenerja zasedel Zinedine Zidane, še naprej ukvarja s slabimi predstavami proti večjim ekipam v Španiji. Po tekmi proti Atleticu je bil prvi zvezdnik Reala, ki v zadnjem obdobju prav tako ne blesti proti večjim ekipam, še kako jezen.

Ničla Oblaka in običajen rezultat za Atletico Madrid
Atletico Madrid je že tretjič zapored s Santiga Berbnabeu odšel z zmago. Tokrat jo je rdeče-belim priskrbel Antonie Griezmann z zadetkom v 53. minuti in tako prizadejal prvi poraz Francozu na klopi galaktikov. Barcelona je z zmago proti Sevilli dosegla že dvanajst točk prednosti pred Realom. Edini še resni kandidat v boju za naslov tako ostaja Atletico, ki ima zaostanek osmih točk. V letošnji sezoni je najbolj pogost rezultat na tekmah Atletica seveda ravno zmaga z 1 : 0. Tudi tokrat Jan Oblak na derbiju ni prejel zadetka in še naprej ostaja pri samo 11 prejetih zadetkih.

“Če bi bili vsi na mojem nivoju, potem bi morda celo vodili.”
Da ekipa Reala ni bila na najvišjem nivoju, je spregovoril tudi Cristiano Ronaldo, ki pa – roko na srce – tudi ni imel ravno najboljše tekme. “Če bi bili ostali na moji ravni, bi bili danes prvi. Vsa ta leta mediji pravijo, da sem sranje, vendar statistike in številke na lažejo,” je po tekmi na vprašanja jezno odgovarjal Ronaldo. “Nočem biti nespoštljiv do nekaterih, toda če nimamo na voljo najboljših igralcev, potem je težko zmagati. Rad igram z Balom, Benzemajem in Marcelom,” je dejal Ronaldo, kasneje pa se je obregnil še na mlajše soigralce: “Ne pravim, da Lucas Vazquez, Jese in Mateo Kovačić niso dobri igralci. Pravzaprav so zelo dobri, ni pa enako.” O porazu z Atleticom pa je na kratko povedal: “Imeli smo več priložnosti in si bolj zaslužili zmago, vendar nogomet žal ni tako preprost.”

G. V.