Cristianu Ronaldu upada popularnost, kritike so vse močnejše

Cristiano Ronaldo je vrhunski nogometaš, ki pa je v zadnjem času na udaru hudih kritik (foto: EPA).

Cristiano Ronaldo, eden najboljših nogometašev vseh časov, se kljub vsem rekordom in zadetkom sooča z vse več kritikami na svoj račun. Popularnost mu je v zadnjih tednih drastično upadla in tudi med soigralci ni več tako priljubljen, kot je bil. Za nameček se sooča tudi z žvižgi s tribun Santiaga Bernabeu, v nedeljo pa je na tekmi za spremembo postavil še negativni rekord.

Je že res, da je Cristiano Ronaldo daleč najbolj priljubljen športnik na družabnih omrežjih, kjer je presegel že kar 200.000.000 sledilcev, vendar je slika zvezdnika med nogometaši in tudi nekaterimi navijači belega baleta popolnoma drugačna. Tudi soigralci nad Portugalcem niso več tako zelo navdušeni.

Kritike močne kot še nikoli
Slabi rezultati Reala močno vplivajo na celotno ekipo, seveda pa je eden izmed prvih na udaru kritik prvi zvezdnik Madrida, Cristiano Ronaldo. Zdi se, da Portugalec med navijači, ki mu na domačih tekmah namenjajo glasne žvižge, bele robčke in podobne stvari, ki izražajo nezadovoljstvo, ni več priljubljen. Časi, ko so 31-letnega napadalca v Madridu nosili po rokah, so pač mimo in tega se zaveda tudi Ronaldo sam. Iz dneva v dan bolj je nezadovoljen tako s svojim statusom kot s situacijo, ki se trenutno dogaja v klubu in okoli njega. Pred dnevi se je razširila tudi novica, da napadalec Bayerna Robert Lewandowski v Real ne želi ravno zaradi po njegovem mnenju preveč sebičnega Portugalca.

Vedno stremi k novim rekordom, a tokrat zabeležil negativnega
Na zadnji tekmi Reala v nedeljo proti Las Palmasu so galaktiki sicer z ogromno težavami slavili  šele v izdihljajih tekme, ko je Casemiro zadel za tesno zmago z 2 : 1. Na tej tekmi je razočaral Ronaldo, ki je bil popolnoma neviden, tudi zaradi tega, ker je žoga v celotni tekmi do njega prišla samo 28-krat – kar je eden izmed redkih negativnih rekordov Portugalca, ki vedno stremi k novim zadetkom in pozitivnim rekordom. Odkar je v Španiji, je imel samo na sedmih tekmah manj stikov z žogo kot v nedeljo, vendar je na teh tekmah odigral manj kot en polčas.

Statistika stikov z žogo od kar je Ronaldo v Realu (foto: twitter).

Statistika stikov z žogo, od kar je v Realu Ronaldo. Foto: Twitter

Kako je lahko nogometaš z največ rekordi v zgodovini tako nepriljubljen?
Seveda se marsikomu ob vseh kritikah poraja vprašanje, zakaj je tega deležen ravno Ronaldo, saj je vendarle nogometaš, ki je v zgodovini nogometa postavil največ rekordov in prispeval svoj delež k zadnjim uspehom Reala, ki pa jih – roko na srce – v zadnjih letih res ni bilo veliko. V letošnji sezoni je zabil že več kot 40 zadetkov, vendar mora vseeno “trpeti” slabo voljo nezadovoljnih navijačev, ki očitno ne znajo ceniti tega, da lahko na svojem stadionu spremljajo tako vrhunskega nogometaša, ki je ob vseh dejstvih res eden največjih vseh časov. Morda se bodo svojih nepotrebnih žvižgov spominjali šele potem, ko na Bernabeu ne bodo več spremljati sedmice Reala. S tem se morajo pač soočati zvezdniki največjega kova, vendar se ob tem poraja še eno vprašanje – ali ne bi bilo morda smiselno krivca iskati še kje drugje kot pa samo v Ronaldu, ki pač ne more zadeti na vsaki tekmi. Saj Portugalec vendarle ni kriv, da se trenerji in igralci Reala menjajo kot na tržnici.

G. V.