fbpx

Crvena zvezda še drugič zapored najboljša na Jadranu

Košarkarji Zvezde so bili še drugič zapored najboljši v Ligi ABA (foto: facebook).

Košarkaški klub Crvena zvezda je po odličnih predstavah v Evroligi odlično formo prenesla tudi na finalni obračun, kjer so bili boljši od mlade ekipe Mega Leks. Na vseh treh tekmah so zanesljivo in pričakovano slavili ter drugič zapored osvojili naslov najboljšega v Ligi ABA.

Crvena zvezda je letos navdušila v Evropi, kjer se je v Evroligi prebila vse do četrtfinala, ko jih je izločil CSKA. Niso pa navdušili samo igralci, ampak tudi gledalci, ki so pred vsako tekmo Evrolige pripravili odlično vzdušje.

Rdeče-beli ponos
Ekipa Crvene zvezde je lahko v ponos svojim navijačem, saj v zadnjem obdobju igra na zelo visokem nivoju. Drugič zapored so namreč postali najboljši v Ligi ABA in pokorili celoten Jadran. Letos so izstopali tudi v Evroligi, kjer se jim je uspelo prebiti vse do četrtfinala. Še najslabše so se letos odrezali v pokalnem tekmovanju, kjer so izpadli v polfinalu. So se pa zato lovorike v tem tekmovanju veselili njihovi nasprotniki v finalnem obračunu lige ABA. Mega Leks pa je morala na vseh treh tekmah rdeče-belim priznati premoč, pred domačimi gledalci v Sremski Mitrovici so izgubili tudi edino domačo tekmo.

Tri slovenske ekipe – Union Olimpija, Krka in Tajfun – so obstale v rednem delu.

G. V.