Čudežni Luka Dončić že tretjič zapored novinec meseca lige NBA!

Foto: epa

Mladi slovenski košarkar Luka Dončić, ki bo ta mesec dopolnil 20 let, je v severnoameriški ligi NBA še tretjič zapored prejel nagrado za novinca meseca v zahodni konferenci, so danes sporočili iz vodstva lige NBA. Dončić je bil že novinec meseca novembra in decembra, najboljši med “začetniki” je bil tudi januarja.

Dončić je januarja v povprečju dosegal po 22,4 točke, 8,1 skoka in 6,4 podaje na tekmo. Skupno je trikrat zbral vsaj 30 točk, ob tem ima dva trojna dvojčka – postal je prvi najstnik v zgodovini NBA, ki mu je to uspelo.

Nekdanji MVP evrolige je na petih zaporednih tekmah dosegel vsaj 25 točk in s tem dosežkom postal prvi po Stephenu Curryju leta 2010. Ob tem je imel na štirih zaporednih tekmah vsaj 25 točk, pet skokov in pet podaj, s čimer je postal prvi ”rookie” s takšnim dosežkom po legendarnem Michaelu Jordanu v sezoni 1984/85.

Foto: epa

Dončić, ki se mu ne kot član začetne peterke ne kot rezervist letos kljub več kot štirim milijonom glasov navijačev ni uspelo prebiti na tekmo zvezd All-Star, bo nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd za ekipo sveta, ki bo 15. februarja, piše STA.

H. M.

 • Waltter

  Luka ima mogoče samo nesrečo za All Star da je Slovenec in da ga podzavestno povezujejo z Donaldom in posebej z Melanijo. Sicer pa je res da je prvo leto notri in da ni še nič zamujenega. Bilo bi zanj lepo ni pa usodno.

  • Vlado77

   In v čem je problem? Melania je dosegla to kar si mnoge lahko samo sanjajo. Ne razumem nekaterih prav butastih Slovencev. Dončić je velik, Melania enako . Trump pa dosega to kar pred njim niso. Ustavil je bolane težnje Kim Jung Una. in postavil ZDA kot prvi interes. Ustavlja Kitajsko expanzijo na račun ZDA . Gospodarska slika ZDA pa se izboljšuje.

   • Waltter

    Sploh ni problema v Donaldu, problem je v ljudeh ki so odločali ali bo Dončič v All Star ali ne – glede da so vsi nasprotniki Donalda (kakor neke vrste politično korektni) se je to apliciralo tudi v odločanje. Dončič je Slovenec – Melania tudi dasiravno da sta oba dosegla veliko ju malo spodkopavajo..

    • Vlado77

     Kdo pravi , da so vsi nasprotniki Donalda? V tej gonji ima glavno vlogo Soros s svojim kešom